2024. május 16. - Mózes, Botond

Szalay Balázs még mindig csalódott - HANGOSHÍR!

A szervezők hivatalos tájékoztatása szerint biztonsági okokból teljes egészében törölték az eredetileg szombaton elrajtoló Dakar-ralit. A viadal 1979 óta íródó történetében példátlan döntés azért született meg, mert nem lehetett garantálni a versenyzők és
2008. január 7. hétfő 11:58 - Hírextra
A tizedik Dakarjára készülő Szalay Balázs, csalódott volt, amikor értesült arról, hogy törölték a viadalt, de kézséggel nyilatkozott a Pont FM rádiónak.

Nagyon szomorú vagyok és nagyon rosszul esett nekünk, hogy így alakult ez az egész. Nem tudunk megnyugodni, ez az igazság. Az ember készül egy éven át a versenyre, egy Dakar ralira, amibe minden pénzt, minden energiát, erkölcsi normát bele tettünk. Aztán egy politikai ügy keresztbehúzza a számításainkat, az álmainkat. Egy, két nap alatt nem tud lenyugodni az ember. Ha eltelik egy kis idő biztos sikerülni fog, megtaláljuk a megoldást és azt a versenynaptárt, ami nekünk és a szponzorainknak is kielégítő lesz. Az elmaradt média megjelenés miatt is komoly anyagi kiesés van, és ezt is fel kell dolgozni.

Pont FM: Azért van fény az alagút végén?

Igen, mindenképpen. Ebben a pillanatban nem tudom megmondani, hogy milyen távol van az a fény. Az elkövetkezendő hetekben a támogatókkal való egyezkedéseken kiderül.

Pont FM: A sajtótájékoztatón tettén egy említést a Bamako-raliról. Mi volt ez?

A Bamako túrától minden dakaros elzárkózik, amit mi nem tartunk egy igazi versenynek. Nem is sivatagi verseny, hanem egy jótékonysági túra, különböző utakon lemennek Bamakoba. Jótékonysági célját abszolút támogatom, de az összes dakaros nevében mondhatom, hogy nem kívánunk indulni egy ilyen túrán. Mi versenyzők vagyunk, és versenyeken akarunk indulni.

Pont FM: A szervezet jövő évben szeretne benneteket kárpótolni. Hogyan?

Úgy néz ki, hogy egy sivatagi és egy kelet-európai versenyt fog szervezni, de ennek a részletei még nincsenek kidolgozva. A következő napokban, hetekben biztos, hogy ki fog derülni.
Forrás: Pont FM 88.1 rádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását