2024. április 27. - Zita

Oktat a szépségkirálynő

Egyetemi katedrára cserélte fel a kifutók világát Anna Bajcsik, az első orosz szépségkirálynő, aki jelenleg a Szentpétervári Állami Egyetem médiaszakos hallgatóit oktatja.
2008. január 7. hétfő 17:51 - Hírextra

Tizenöt évvel ezelőtt, 1993-ban került hirtelen reflektorfénybe az addig teljesen ismeretlen 16 éves szentpétervári tinédzser - olvasható a Russia Today című angol nyelvű orosz portálon.

A győzelem egy pillanat alatt megváltoztatta Anna életét, aki két év alatt beutazta a világot, olyan helyekre jutva el, amelyekről a közönséges földi halandók legfeljebb csak álmodhatnak: Argentínában, Uruguayban, Paraguayban, Tanzániában és Miamiban járt, s az orosz hölgyek között elsőként jutott fel a Kilimandzsáróra.

Később modellkedett, s saját bevallása szerint egy ideig rendkívüli módon élvezte mozgalmas életét. Két év után azonban elege lett abból, hogy mindig mások akarták meghatározni a sorsát, belefáradt a divatvilág résztvevőire nehezedő nyomásba, az állandó versengésbe.

"A saját kezembe akartam venni az irányítást" - nyilatkozta Anna.

A volt orosz szépségkirálynő, aki korábban oly sok interjút adott, az újságírást választotta hivatásául, elvégezte a Szentpétervári Egyetemet, majd tudományos fokozatot szerzett, s immár hét éve oktatja alma matere médiaszakos hallgatóit. Időközben férjhez ment egy kollégájához, s kisfia született.
Anna Bajcsik szerint a tanítás sokkal jobban kielégíti, mint a modellkedés, de ugyanolyan izgalmat érez a katedrán, mint a kifutón, hiszen tulajdonképpen itt is szerepelnie kell.

S hogy hogyan vélekednek a diákok szépséges oktatójukról? Sokuknak fogalmuk sem volt Anna Bajcsik királynői koronájáról, igencsak meglepődtek, hogy az oktatást választotta hivatásául. Mások Anna lényéből áradó harmóniára hívták fel a figyelmet, s arra, hogy mily tehetséges kommunikátor, jól kamatoztatja képességeit az ismeretek átadásában.

"Tizenöt évvel ezelőtt Oroszország első szépségkirálynőjévé választották meg Anna Bajcsikot, akinek az élete azóta gyökeresen megváltozott. Az egyik elit orosz egyetem professzora, fényesen bizonyítva, hogy a volt szépségkirálynő nemcsak gyönyörű, hanem okos is" - fejeződik be a Russia Today összeállítása.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását