2024. május 6. - Ivett, Frida

Nem tudni merre billen a mérleg

Egyelőre nem lehet tudni, hogy 2007 decemberében az államháztartás mérlege 48 milliárd többlet vagy 14 milliárd forintos hiány volt. A Pénzügyminisztérium (PM) nem erősítette meg a sajtóinformációt, miszerint 2007. decemberében az államháztartás pénzügyi
2008. január 7. hétfő 19:54 - Hírextra
A valódi adatokat kedden teszi közzé a Pénzügyminisztérium - reagált az MTI-nek Pichler Ferenc szóvivő az index.hu hírportál hétfőn megjelent értesülésére, amely szerint pénzforgalmi szemléletben 2007. decemberében az államháztartás a tervezett 14 milliárd forintos hiány helyett 48 milliárd forintos többletet ért el.

A szaktárca decemberre - önkormányzatok nélkül - 14 milliárd forint hiányt prognosztizált, 2007. egészére 1.353,4 milliárd forint deficitet, ami a GDP 5,3 százalékával egyenlő. Abban az esetben, ha a decemberi - önkormányzatok nélküli - államháztartási mérleg a novemberi előirányzatnál 62 milliárd forinttal kedvezőbben alakul, akkor az éves deficit 1.291,4 milliárdra módosul, ami GDP- arányosan 5,0 százalékot jelent.

Emellett az önkormányzati tételeket is magában foglaló, az európai uniós szabványoknak megfelelő 2007. évi GDP-arányos eredményszemléletű (ESAÍ95) hiány is a korábban jelzett 6,0 százaléka alá, 5,8 százalékra csökkenne. (A 2007. évi eredeti terv 6,8 százalék volt.)
Forrás: MTI-hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását