2024. április 26. - Ervin

Nem csaltak a politikusok?

Nem merült fel politikusok érintettsége abban a csalás miatt indított nyomozásban, amelyről az egyik bulvárlap azt közölte hétfőn, hogy politikai botrányról van szó és 100 millió forint került volt miniszterekhez, államtitkárokhoz - közölte a Budapesti Re
2008. január 7. hétfő 18:10 - Hírextra

A rendőrség internetes honlapján közzétett közlemény szerint "a sajtóban megjelent híreszteléssel ellentétben a nyomozás jelen szakaszában politikusok érintettsége nem merült fel, ezt az eljárás érintettjeinek eddigi vallomásai sem támasztották alá".

A Blikk című bulvárlap azt állítja, hogy a birtokába került dokumentumok szerint volt miniszterekhez, államtitkárokhoz és helyettes államtitkárokhoz került több mint 100 millió forint, amit magyar vállalkozóktól csaltak ki pályázatkészítés ürügyén. A cikk szerint a politikusok nem hajlandók visszafizetni a milliókat, az üzletemberek pedig feljelentést tettek a rendőrségen.

A rendőrség közleménye szerint tavaly júliusban egy gazdasági társaságokat képviselő ügyvédi iroda tett feljelentést a X. kerületi rendőrkapitányságon. Eszerint egy budapesti férfi - akit a napilap cikkében H. A.-ként jelölnek - a gazdasági társaságoktól több mint 100 millió forintot vett át, azért, hogy a cégek nevében az Európai Unió által kiírt pályázatokat készítsen.

H. A. az elvállalt pályázatok többségét nem írta meg, az átvett pénzzel nem tudott elszámolni, ezért ellene a rendőrség csalás gyanúja miatt eljárást indított a szabadlábon hagyása mellett - olvasható a rendőrségi közleményben.

Tavaly decemberben az európai uniós pályázatok megírásával kapcsolatban egy magánszemély tett feljelentést ismeretlen tettes ellen egy vidéki rendőrkapitányságon. A feljelentés tárgya azonos volt az akkor már folyamatban levő nyomozással, ezért a két ügyet egyesítették és a büntetőeljárást a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztálya folytatja.

A rendőrségi közlemény szerint a napilap által hivatkozott okirat hitelességét vizsgálják, az eljárás további kihallgatásokkal folytatódik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását