2024. május 4. - Mónika, Flórián

Kettőt vihetnek egy helyett

Hétfőtől a brit repülőterekről felszálló repülőgépek utasai két kézipoggyászt is felvihetnek a fedélzetre egy új kormányhatározat értelmében. A rendelkezés életbe lépése azonban számos körülményhez kötött.
2008. január 7. hétfő 22:59 - Hírextra

Huszonkét brit repülőtér készül bevezetni a rendelkezést, köztük a londoni Heathrow és a manchesteri, glasgow-i, valamint az Edinburgh-i légikikötő. A gyakorlati megvalósítás viszont részben a légitársaságok biztonsági politikáján, részben a repülőterek felkészültségén múlik.

A Gatwick például csatlakozna a könnyítéshez, ám még nem állították fel a szükséges csomagvizsgáló berendezéseket, ebben a cipőben topog még többek között Edinburgh, Bristol vagy Luton is.

A repülőtársaságok egyrészt a gépek biztonsága miatt aggódnak, másrészt a megszaporodó kézipoggyászoknak is több helyre van szüksége, s ezt sem tudják minden gépen megoldani.

A British Airways mindenesetre felszállónként két csomagot enged az utastérbe. A Virgin Atlantic viszont kategóriánként mérlegel: két kézipoggyász csak az első osztályon utazóknak jár.

Vannak olyan légitársaságok is, amelyek nem kívánnak csatlakozni a liberalizációhoz. Az EasyJet egyik vezetője, Andy Harrison egyszerűen arra hivatkozott, hogy az utasok csak megkavarodnak a hol egy csomag- hol két csomag dilemmától, ezért ésszerűbb a következetesség, kitartanak az egycsomagos politika mellett.

A két kézipoggyász egyébként méretre egyenként 56cmX45cmx25cm lehet - természetesen kerekekkel, zsebekkel és fogantyúkkal együtt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását