2024. április 27. - Zita

Büntet az APEH a régi számlatömbért

Egész héten hosszú sorok kígyóztak a nyomtatványboltok előtt is, és valószínűleg ez még a következő napokban is így lesz. Januártól ugyanis már nem lehet használni a régi fajtájú számlatömböket, csak az újakat. Ezt azonban sokan nem tudták. Pedig aki régi
2008. január 7. hétfő 07:57 - Hírextra
A sorszám változik csak az új számlatömbökön. Az új szabályozásnak köszönhetően az APEH a nyomtatástól végig tudja kísérni a számlák útját.

Tavaly januártól ugyanis már csak az adóhatóság által kiadott sorszámtartományú számlát vagy nyugtát lehet gyártani. A régieket június 30-ig lehetett forgalmazni, felhasználni, pedig december 31-ig. Most mindenki az új tömbökért sorakozik.

Kiss Béláné, az egyik nyomtatvány boltvezetője azt mondta: "A háromszorosára nőtt a forgalmunk, de szerintem sok ember nincs tisztában azzal, hogy az a nyomtatvány már 2007. június 30-a óta érvényes, tehát lehet, hogy sok embernek van is már ilyen nyomtatványa."

Ha valakinek még van régi típusú számlatömbje, akkor azt le kell selejtezni, vagy ott, ahol tart benne, le kell zárni.

Tóth István, az APEH Észak-magyarországi Regionális Igazgatóságának sajtóreferense azt tanácsolta: "Ha valaki nem biztos a dolgában, akkor az APEH honlapján is megnézheti, hogy neki milyen bizonylata van. 2008-ban természetesen 2007-es sorszámtartományú bizonylatokat használni lehet, ez ugye megy folyamatában."

Az, aki régi típusú számlát használ, nemcsak büntetésre számíthat, hanem természetesen áfát sem igényelhet vissza ez alapján, vagy költséget sem számolhat el.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását