2024. április 19. - Emma

Luxusszállodák versenye

Eléggé meg kell erőltetni a fantáziáját ma már annak a tervezőnek, aki ki akar tűnni a luxusszállodák óriási versenyében, de ma is a különleges környezet és az extra szolgáltatás a legfőbb vonzerő.
2008. január 6. vasárnap 09:14 - Hírextra
Kastély, homokos tengerpart, őserdő és kolostor, magánpark és vízesés - ezek a 2008-ban nyíló új szállodák legkapósabb helyszínei.

A belgiumi Bruges-ben egy 15. századi kastélyban nyílik hamarosan egy 95 szobás szálloda.
Egy másik cég a firenzei Palazzo Della Gheraradesca palotában és volt kolostorépületben nyit hotelt, amelyhez a gyönyörű város legnagyobb magánparkja is hozzátartozik majd.

Afrika elsősorban természeti csodáival vonz, ugyanakkor a zsuppfedeles, a helyi építészeti hagyományokra emlékeztető kunyhókhoz saját úszómedence tartozik, ilyen a mozambiki Azura Lodge.

Az ománi szultánság északi Musandam nevű félszigetén egy félreeső halászfaluban hamarosan vendégeket fogad a Zighy Bay, amely 82 lakóházat takar, magánkomornyikkal, medencével és saját kikötővel.

Egy Új-Delhiben szeptemberben megnyíló üdülőszállót a Humayun nevű síremlék és egy több ezer éves éves erőd mellé építettek - adja hírül a Turizmus Panoráma online szakmai fórum.
Kína szinte minden hónapban egy-egy újabb luxusszállót nyit. A pekingi Swire Hotels Sanlitun nevű szállodát a japán Kengo Kuma tervezte: padlófűtéses faburkolatú fürdőszobái a feng shui jegyében születtek.

Hainan szigete egyike Kína legvonzóbb turisztikai célpontjainak. Itt épül a Mandarin Oriental Sanya, trópusi környezetben, mérföldhosszú homokos stranddal, 300 szobával és lakosztállyal, amelyekből csodálatos kilátás nyílik a Dél-Kínai-tengerre.

A festői környezetben lévő thaiföldi szállodák közül is kitűnik majd a Soneva Kiri. A vízeséseiről híres Koh Kood szigeten létesülő üdülőkomplexumot 42 úszómedencés villa alkotja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását