2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Ördögi masinák

Porszívók, ruhaszárítók, parkolóautomaták a főszereplői Terry Jones, a Monty Python-csoport egykori tagja Ördögi masinák című operájának, amelynek világpremierje január 12-én lesz Lisszabonban, a Sao Luis Színházban.
2008. január 5. szombat 13:16 - Hírextra

Terry Jones a librettó társszerzője, s ugyancsak ő rendezi a zenés darabot.

A mostani bemutató egy tavalyi lisszaboni sikersorozat nyomán jött létre. Luis Tinoco portugál zeneszerző zenésítette meg Terry Jones néhány gyermekeknek szóló elbeszélését, majd a művet egy hatvantagú zenekarral mutatta be. A darab óriási sikert aratott a portugál fővárosban. Ennek nyomán írta meg Terry Jones rövid elbeszéléseiből az új produkció librettóját.

Az énekesek, hogy életre keltsék a szerző vízióját, gépek, s az "ördögi masinák" belsejébe bújva adják elő áriáikat. Az összes "jelmez" közül a leggrandiózusabb a 4,6 méter magas porszívó.

A Monty Python-csoportot 1969-ben alapította öt brit író-színész: Graham Chapman, John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin és egy amerikai animátor, Terry Gilliam. A Monty Python Repülő Cirkusza című műsorukat a BBC 1969 és 1974 között sugározta.

A 65 éves Terry Jones, aki Oxfordban diplomázott, nem csupán színész, komédiás, író és rendező. Rendszeresen jelennek meg politikai tárgyú cikkekei a napilapokban, s Terry Jones nevéhez több, a középkori történelemmel foglalkozó dokumentumműsor is fűződik, amelyeket a szerző a BBC számára írt. A közelmúltban előadókörúton járt az Egyesült Államokban, ahol radikálisan új megvilágításban méltatta II. Richárd angol uralkodó szerepét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását