2024. május 16. - Mózes, Botond

A totális futball híve az új kapitány

Arie Haan aláírta szerződét, melynek értelmében két évig a magyarokéval azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő albán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya lesz.
2008. január 5. szombat 13:37 - Hírextra

A játékosként 1974-ben és 1978-ban vb-ezüstérmes szakember az Európa-bajnoki selejtezősorozat után lemondott horvát Otto Baricot váltja a kispadon.

Armando Duka, a helyi szövetség elnöke szerint azért esett a választás Haanra, mert "vasfegyelmet tart, és a totális futball híve".

Egyes információk szerint az új tréner 300 ezer eurót kap majd, de szerződése értelmében prémiumokra számíthat győzelmek esetén.

"Az albán válogatott erős ellenfelekkel találkozik a selejtezős csoportjában, de ezzel együtt fontos pontokat szereznie. Ha viszont azt várják tőlem, hogy a csapat világbajnok legyen, máris távozom" - mondta Haan sajtótájékoztatón.

Az albánok a magyarok mellett a portugálokkal, a svédekkel, a dánokkal és a máltaiakkal szerepelnek egy csoportban.

Az 59 éves Haan korábban többek között a Feyenoord és az Anderlecht kispadján ült, majd irányította a kínai és a kameruni válogatottat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását