2024. április 19. - Emma

A kövér is szép

Az amerikaiak diétázás helyett egyre inkább "egészségesen étkezve" igyekeznek lefogyni, és mind kisebb hányaduk gondolja úgy, hogy a kövérség egyenlő a csúnyasággal. A New York-i székhelyű NPD fogyasztáskutató intézet szerint tíz évvel ezelőtt még a nők 3
2008. január 5. szombat 19:08 - Hírextra
A diétázással az a baj, hogy a legtöbb ember, aki az ételek megvonásával próbál fogyni, lehangoltnak érzi magát vagy elégedetlen az eredménnyel. Többen hosszú távon egészségtelennek is tartják a diétázást - fejtette ki Harry Balzer, az NPD alelnöke.

A 26 ezer felnőtt körében végzett felmérés azt mutatja, hogy a diétázók egyharmada az étel mennyiségének csökkentésével harcol súlya ellen. Kilenc százalékuk szigorú kalóriacsökkentési program alapján vagy egyes ételcsoportok, például a szénhidrátok kizárásával táplálkozik. A diétázók legfőbb célja az évek során nem változott, ma is mintegy 60 százalékuk fogyni akar, méghozzá átlagosan 9 kilogrammot. Az amerikai felnőtt lakosság 62 százaléka túlsúlyos.

A közvélemény-kutatás során kiderült, hogy az amerikaiak mindinkább elfogadják a kövérséget. Egyre többen vélekednek úgy, hogy az egészségesnek tekinthető testsúly nem karcsúságot jelent. Az utóbbi évtizedekben 50-ről 25 százalékra csökkent az amerikai felnőttek körében azoknak az aránya, akik a túlsúlyos embert rondának találják.

Az NPD kutatása megállapította, hogy az amerikaiak elvben ugyan elkötelezettek az egészségesebb táplálkozás mellett, nagy részük a gyakorlatban a kényelmet, a gyorséttermeket részesíti előnyben. A friss zöldségek általában csak akkor kerülnek az amerikaiak asztalára, ha nem túl drágák és könnyen beszerezhetők, az egészségre gyakorolt jótékony hatásuk másodlagos szempont.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását