2024. május 2. - Zsigmond

Szalay és Palik is csalódott a Dakar lefújása miatt

A tizedik Dakarjára készülő Szalay Balázs, valamint Palik László is csalódott volt, amikor értesült arról, hogy biztonsági okokból törölték az eredetileg szombaton elrajtoló viadalt.
2008. január 4. péntek 16:21 - Hírextra

"Egyrészt borzasztóan sajnálom, hogy nem rendezik meg a versenyt, hiszen nagyon keményen készültünk a ralira. Egyelőre azt sem tudom, hogy milyen hatással lesz ez a csapat jövőjére" - mondta az MTI-nek Szalay Balázs. "Másrészt, mint a rendező ASO kelet-európai képviselője teljes mértékben egyetértek a döntéssel, hiszen semmiképpen sem szerették volna veszélynek kitenni a résztvevőket. Kemény elhatározás volt, hogy lefújták a viadalt, hiszen több milliárd euró volt a tét."

Szalay elmondta, hogy a csapat szombaton indul Budapestre:

"Egyelőre keressük a repülőjegyeket."

"Mérhetetlenül csalódott vagyok" - fogalmazott a csapat honlapján Palik László. "Sokkal rosszabbul érzem magam, mint amikor 2004-ben felborultunk és eltörtem a karomat, vagy amikor 2006-ban Európában felrobbant a motorunk. Bevallom, azt hittem, hogy saját felelősségre nekivághatunk a viadalnak, s biztosra veszem, hogy mindenki rajthoz állt volna. S, hogy most mi lesz? Hazarepülünk, de a technikát is vissza kell juttatni Magyarországra. Mi ugyanis arra készültünk, hogy Dakarig megyünk. Előre kifizettük az üzemanyagot, a repülőjegyeket, a szállást, a hajószállítást, úgyhogy egyelőre tanácstalanok vagyunk."

A Dakar 2008 indulóit szívesen látják a Budapest-Bamako szervezői: viadal Lisszabonban tartózkodó résztvevői január 15-én a spanyolországi Almeriában csatlakozhatnak a mezőnyhöz - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

"Megdöbbentett a hír és csak együttérzésünkről tudjuk biztosítani a magyar legénységeket"- mondta Szabó Gál András, a magyar szervezésű futam szellemi atyja. "Eddig három külföldi dakaros csapat keresett meg, hogy indulni szeretnének a Bamakón" - tette hozzá.

A Budapest-Bamako ralira a nevezés még októberben lezárult, ezért új csapatok már nem tudnak nevezni. A Dakar magyar legénységeinek a futam szervezői azonban hajlandók helyet szorítani.
A szervezők biztonsági okokból teljes egészében törölték az eredetileg szombaton elrajtoló Dakar-ralit. A viadal 1979 óta íródó történetében példátlan döntés azért született meg, mert nem lehetett garantálni a versenyzők és a kísérők testi épségét a nyolc mauritániai szakaszon. Az autósok között három duó képviselte volna a piros-fehér-zöld színeket, a motorosoknál ketten akarták átszelni a sivatagot, a kamionosok mezőnyében pedig négy magyar trió szeretett volna eljutni Dakarba.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását