2024. május 2. - Zsigmond

Kinyit az állatkert San Franciscóban

Megszigorított elővigyázatossági intézkedések közepette nyitott ki újra csütörtökön az amúgy az év minden napján nyitvatartó San Franciscó-i állatkert, ahol kilenc nappal korábban, karácsony napján egy rejtélyes körülmények között elszabadult tigris halál
2008. január 4. péntek 06:30 - Hírextra
A kényszerű zárvatartás utáni első látogatók megújított riasztórendszert és az állatok ingerlésétől óva intő táblákat találtak az állatkertben. A nagyragadozók részlege, ahol a szokatlan tragédia történt, meghatározatlan ideig továbbra is zárva tart.

A hatóságok továbbra is vizsgálják, hogy a tizenéves fiatalok, akiket a 159 kilós szibériai nősténytigris megtámadott, nem hergelték-e a vadállatot, mielőtt az átugrott vagy átmászott az előírtnál 1,2 méternél alacsonyabb, mindössze 3,8 méter magas kerítésen. Az állatkert igazgatója, Manuel Mollinedo azt mondta, ő maga egyelőre csak annyit tud, hogy "történt valami, ami arra késztette a tigrist, hogy kiszökjön karámjából".

A vezető helyi lap, a San Francisco Chronicle azt írta, hogy röviddel a tragikus végű tigristámadás előtt egy asszony látott három fiatal férfit, amint hergelték az állatot. Az asszony - mint azt ő maga a lapnak elmondta - el is ment a helyszínről két kisgyermekével, mivel zavarta őket a tinédzserek viselkedése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását