2024. április 19. - Emma

A portugáloknak Madeleine szülei még mindig gyanúsak

Továbbra is a szülőket tartja a Madeleine-ügy fő gyanúsítottjának a portugál rendőrség, amely állítólag elkészítette az ügyészségnek benyújtandó vizsgálati jelentést a tavasszal eltűnt skót kislány ügyében.
2008. január 4. péntek 12:00 - Hírextra

A négyéves Madeleine McCann-nek tavaly május 3-án veszett nyoma a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek látogatta, Ocean Club nevű üdülőközpontjában, miközben a szülők a szállodától néhány méterre, baráti társasággal vacsoráztak. Az esetet szinte példátlan nemzetközi figyelem kíséri, különösen azóta, hogy a portugál rendőrség szeptember elején a kislány szüleit, Gerry és Kate McCannt nyilvánította gyanúsítottá.

A házaspár jó ideje reménykedett abban, hogy gyanúsítotti státusukat - miután semmilyen hivatalos vád nem hangzott el ellenük - hamarosan feloldják.

Több pénteki brit lap is olyan értesülést közölt azonban, hogy az időközben elkészült hivatalos portugál rendőrségi jelentés változatlanul a szülőket nevezi az ügy "elsődleges gyanúsítottjának".
A Daily Mirror forrásai úgy tudják: a jelentés központi eleme változatlanul az a feltételezés, hogy Madeleine halálát valamilyen véletlen baleset folytán a gyermek szülei okozták.

A gyanúsítás alapja eredetileg is az az elmélet volt, hogy az orvos házaspár a nyugodt vacsora érdekében esetleg altatót adhatott be a kislánynak, ám a gyógyszert véletlenül túladagolhatták, és a gyermek meghalt, holttestétől pedig később valahol titokban megszabadultak.

Ez utóbbi rendőrségi gyanút táplálta, hogy a portugál nyomozók állítólag vér- és testnedv-mintákat leltek fel abban a gépkocsiban, amelyet McCannék a gyermek eltűnése után több mint három héttel béreltek. Nem hivatalos értesülések szerint a rendőrség azt feltételezi, hogy a házaspár több heti rejtegetés után a bérelt Renault-val vitte el valahova - esetleg Spanyolországba - Madeleine földi maradványait.

A mintákat egy brit laboratóriumban vetették alá DNS-vizsgálatnak, ennek eredményéről azonban részletes és hivatalos tájékoztatás eddig nem került nyilvánosságra.

A pénteki brit lapok szerint a portugál rendőrség a helyi törvények alapján akár húsz évig is gyanúsítottként tarthatja nyilván Kate és Gerry McCannt, ha időközben a kislány nem kerül elő.
A házaspár által alkalmazott hivatalos sajtószóvivő ugyanakkor a pénteki The Sun idézete szerint kijelentette: a család semmit nem tud a szóban forgó rendőrségi jelentésről, és arról sem kaptak tájékoztatást, hogy ilyen jelentés egyáltalán létezik.

A szülők szerint lányukat elrabolták a szállodai szobából.

A brit sajtó jó ideje közöl olyan értesüléseket, hogy Madeleine-t a marokkói gyermekszexipar megrendelésére vihették el, és többen állítólag látni is vélték a kislányt az észak-afrikai országban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását