2024. május 20. - Bernát, Felícia

A kormány saját hivatalát is nehéz helyzetbe hozta

A Fidesz szerint azzal, hogy a kormány kötelezővé tette az őstermelőknek az adószám kiváltását, nehéz helyzetbe hozta nem csak az érintett termelőket, de saját hivatalát is - mondta a párt szakpolitikusa pénteken, Budapesten.
2008. január 4. péntek 13:04 - Hírextra

A kormány azzal, hogy január 1-től kötelezővé tette az adószám kiváltását az őstermelők számára, nem csak az érintetteket hozta nehéz helyzetbe, de saját hivatalát is. A 600-800 ezer őstermelő számára az adószám kiadása fizikai képtelenség, amit az APEH december végéig nem is tudott elvégezni - mondta Font Sándor, a Fidesz országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, elfogadhatatlan ez az előírás, hiszen tíz évig megfelelő volt az őstermelők számára az adóazonosító jel, és elfogadhatatlan a végrehajtás módja is.

Font Sándor megjegyezte: remélhetőleg azoknak az őstermelőknek, akik már megigényelték, de még nem kapták meg az APEH-től az adószámot, nem kell tartaniuk a hivatal packázásaitól, ellenőrzésétől.

Az agráriumban és az élelmiszeriparban tapasztalható áremelkedéssel kapcsolatban a politikus úgy vélekedett, a kormány nem tudja féken tartani az árak elszabadulását. Mint mondta, ma már látható, hogy nem átmeneti emelkedésről, hanem tartós jelenségről van szó. Emlékeztetett: a Fidesz a múlt évben több alkalommal kérte a kormányt, hogy a hárommillió tonna intervenciós gabonakészletet ne külföldre, hanem a magyar piacon adják el. Ezzel - álláspontja szerint - megelőzhető lett volna a mostani áremelkedések egy része.

Font Sándor az agrárágazat más - szerinte - problematikus területére is kitért. Mint mondta, szintén a tavalyi évben több alkalommal felhívták a figyelmet arra a rossz gyakorlatra, miszerint a kormány az állami tulajdonban lévő földek eladásánál a nagytőkés, befektető csoportokat részesíti előnybe azzal, hogy különböző helyrajzi számon lévő földeket egyben hirdet meg értékesítésre. Közölte: az újabb pályázati kiírásokból látható, hogy ez a gyakorlat folytatódik 2008-ban is. Példaként elmondta: az egyik pályázati kiírásban közel négyszáz helyrajzi számon 6.180 hektár földet kínálnak 1 milliárd 116 millió forintért. A politikus szerint ebből is látható, hogy a kormány nem a magyar gazdákban gondolkodik.
A földalapú támogatásokkal kapcsolatban Font Sándor úgy vélekedett, szintén folytatódik a tavalyi rossz gyakorlat, azaz folytatódik az elvonás, ami versenyhátrányt jelent a magyar gazdáknak a piacon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását