2024. március 29. - Auguszta

Kiadvány a felvételi kedvezményekről

A felsőoktatásba készülő, szociálisan hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű diákok, a gyes-en, gyed-en lévők, valamint a fogyatékkal élők találhatnak számos hasznos információt a most megjelent KATAPULT 2008 című kiadványban - közölte Raiber G
2008. január 24. csütörtök 15:36 - Hírextra

A kiadvány első része a felvételi eljárás során előnyben részesítéssel igénybe vehető kedvezményekkel foglalkozik, a felvételi eljárásban jelenthet gyakorlati segítséget - olvasható a közleményben.

A második rész a Katapult Mentorprogramot mutatja be: ez a fejezet kifejezetten a halmozottan hátrányos helyzetűként felsőoktatásba felvételizőknek szól.

A harmadik fejezet minden felvételiző számára hasznos lehet: ez foglalkozik a felsőoktatásban a hallgatók által igénybe vehető juttatásokkal, az államilag támogatott, illetve költségtérítéses képzéssel, a képzési formák közötti átjárhatósággal, a képzési hozzájárulással, a különféle mentességekkel.

Emellett a szerkesztők összegyűjtötték azoknak a szervezeteknek az elérhetőségeit is, ahová a felsőoktatási intézményekben tanuló hallgatók fordulhatnak, ha bármilyen segítségre van szükségük.
A KATAPULT 2008 kiadványt az érdeklődők megtalálhatják többek közt az egyetemek, főiskolák nyílt napjain, a felvételi irodákban, a középiskolákban, a szociális és családsegítő szolgálatoknál, a könyvtárakban, valamint letölthető a Katapult Mentorprogram honlapjáról (www.mentorhalo.hu).

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását