2024. április 29. - Péter

Eljött a történelmi egyházak pénzelésének virágkora!

Bárki, szinte bármikor alapíthat egyházat. Szászfalvi László szakállamtitkár jogszabálytervezetben szabályozná a kaotikus állapotokat. A kisebb egyházak lapunknak kifejtették véleményüket a hitéletre irányuló következményekről.
2010. október 4. hétfő 14:25 - Fontos Erzsébet
Miben rejlik egyházuk lényege?

"ANKH" Az Örök Élet Egyház
I.ANKH (Nagy János), egyházi vezető


Örök Élet Egyház álláspontja szerint kétféle egyház létezik
Kétféle egyház létezik. Az egyik a történelmi bűnökkel terhelt és a másik a bűnöktől mentes egyház. A történelem során volt néhány kisebb közösség, melynek sorsa valamilyen oknál fogva tragédiába torkollott. Ez esetben is meghaltak emberek. Mégis, ez semmiség ahhoz képest, ahány millió embert a nagy történelmi egyházak kiirtottak. Így tehát a szekták még mindig kisebb gond, mint amit véghezvittek a nagy történelmi gyilkosok.
Mi az ősi egyházi tanokhoz fordultunk vissza. Azokhoz, melyek már több ezer éve az emberiség közös kincsét képviselik. Időszámításunk előtti, kitűnő ókori civilizáció (egyiptomi, sumér, indián) világképét dolgoztuk fel. Megkerestük bennük a hasonlóságokat. Levettük róluk a különös képi leírásokat és visszamentünk a „magokhoz". Ezeket gyakorlatilag átengedtük egy tudományos szűrön és így kaptuk meg tanaink lényegét.

Ezoterikus Tanok Egyháza
Bodor Ernő, egyházfő

Egyházunk célkitűzése, hogy az embereket megismertessük az Öreg Istennel. Fontos a lélek dominanciájának elsőrangúsága. Mindezek mellett a transzcendens világoknak a megismerése, valamint annak megértése, hogy minden egyes jó és rossz cselekedetünket valamilyen típusú karma övezi.

Tagjaink arra törekszenek, hogy az anyagi világból, még a legmagasabból is kikerüljenek. Olyan életet éljenek és olyan tudással rendelkezzenek, amely lehetővé teszi számukra az Öreg Istenhez való visszatalálást.

Univerzum Egyház
Kisfaludy György, egyházi vezető

Ez egy tudásőrző egyház, ami a hunoknak az ősi tudását őrzi. Az idegen lényekkel való kapcsolattartás már ezer éve létezik. Az ifjúság tagjai közül a normális, becsületes emberek kinevelése a legfőbb célkitűzésünk. Mi mindig is kapcsolatban voltunk a földönkívüliekkel, már csak azért is, mert ők rokonságunk tagjait képezik. A földönkívüliek itt éltek közöttünk. Később gyerekeik lettek, így belekerültek a vérvonalba. Ez benne van az őskereszténységben is. A magyarok történelme szerint 6051-et írunk. Egy hegemón vonal vagyunk abból az időből.

Szászfalvi szakállamtitkár szerint a bizniszegyházaknak bealkonyul, és akik azért jöttek létre, hogy adóforintot pumpáljanak ki a rendszerből, azokat áttennék egy másik rendszerbe. Önöknek van bármiféle félnivalójuk, hogy egyházukat érinti ez a szankció?


"ANKH" Az Örök Élet Egyház
I.ANKH(Nagy János), egyházi vezető


Egyáltalán nem üzleti érdekből létrehozott egyház vagyunk. Talán mi vagyunk az egyetlenek, akiknek nincs adószámuk. Deklaráltan nem folytatunk vállalkozói tevékenységet. Kérésünk ellenére a Statisztikai Hivatal ránk erőltetett egy technikai jellegű nyilvántartási számot. Ez ellen többször fellebbeztünk, ezért kijelenthetjük, hogy nem vagyunk vállalkozó egyház!

Ezoterikus Tanok Egyháza
Bodor Ernő, egyházfő


Nem tudom, mit takar az, hogy bizniszegyház. Én ezt az egész fogalomrendszert nem ismerem. Ahogy azt sem, hogy "érdekből létrehozott egyház". Mi egy tanító, spirituális, ezoterikus egyház vagyunk. Az én rendszeremen belül a lelkiség dominanciája van a legelső helyen. Egyházunknak semmiféle üzleti tevékenysége nincs, nem volt és nem is lesz.

Univerzum Egyház
Kisfaludy György, egyházi vezető


Rosszul hozták meg a törvényt Nálunk bárki alapíthat egyházat, mindenféle egyházi vonulat nélkül is. Mi keresztelőket, esküvőket és temetéseket bonyolítunk le. Egy rendesen, törvényesen működő, bíróságilag bejegyzett egyház vagyunk. Én a kereszténységnél egy négyezer évvel öregebb vallási intézményt vezetek. Ha ők nem magyarázkodnak, akkor nekem miért kellene? Csinálom a dolgomat, és ha megint a föld alá kényszerítik az egyházat  -mint ahogy megcsinálták ezer évig- akkor is ugyanúgy működünk tovább.

A törvényjavaslattal megerősíthetnék a hiteles hitéleti tevékenységet folytató egyházakat, vallási közösségeket. Ez valóban így van?

"ANKH" Az Örök Élet Egyház
I.ANKH(Nagy János), egyházi vezető


Ez esetben politikai célokat látok. Most a nagy történelmi egyházaknak jön el a virágkora. Mégis a legnagyobb egyház is egy fővel indult. Ha a törvényt ilyen formában engedélyeznék, akkor gyakorlatilag soha, semmilyen egyház nem alakulhatott volna meg. Azt pedig, hogy a meglévő egyházakat szűrnék, az túlmutat minden határon! Hiszen ezt milyen alapon tennék? Nincsen jó vagy rossz hit!

Ha azt mondják, hogy nem hihetek, mert jön egy új alkotmány, ami ezt kijelenti, akkor a folyamat nyilvánvalóan az illegalitásba kényszerül. Egy civilizált embernek megtiltani, hogy ne higgyen, ezt a világ semelyik országában sem lehet véghezvinni!

A kis egyházak egy-két millió forint támogatást kapnak, ami arra nem elég, hogy három ember megéljen belőle. Nem gond, ha ezután is így lesz. A tervezettel a kis egyházakat és az emberek hitét nem lehet megszüntetni, inkább megnehezítik a bizonyos egyházhoz tartozó hívők dolgát.

Mindenhol a világon a magyarság kisebbségi jogait próbáljuk elérni, azonban a saját országunkon belül bűnözőknek kiáltjuk ki a cigányokat, utáljuk a zsidókat és megszüntetjük a kis egyházi gondolkodásokat. Ez egy nagyon nagy butaság!

Ezoterikus Tanok Egyháza
Bodor Ernő, egyházfő

Felháborító, hogy egy szakállamtitkár eldönti azt kinek milyen a hite. Ez egy nagyon furcsa világ! Milyen alapon dönti el valaki, hogy egy Öreg Istenhívő,Visnu-hívő vagy egy Jehovista az ő hitrendszerében hol helyezkedik el? Ez az elgondolás teljesen igazságtalan!

Univerzum Egyház
Kisfaludy György, egyházi vezető


Az egyházakat tízezrével hagyják ott az emberek. Miért mennek el? Mert már múzeum az egész! Egyik templomban sem tülekednek az emberek. A történelmi egyházak inkább világiak, mint egyházak. Ez a probléma! Kisebbek közül van néhány, amely igazhitű. A többi, a történelmi egyházak pénzbeszedője. A katolikus egyháznak legalább van ötven-hatvan olyan pénzbeszedő kisegyháza, ami be van jegyezve és működik.

A sajtóban megjelent, hogy a minisztérium hamarosan elkezdi az egyeztetési folyamatot  az egyházakkal. Ha önöket ezzel kapcsolatban megkeresik, akkor milyen álláspontot képviselnek majd?

"ANKH" Az Örök Élet Egyház
I.ANKH(Nagy János), egyházi vezető


Az egyházakat az alkotmány szerint nem ildomos vizsgálni. A demokráciának pontosan az a lényege, hogy az állam és az egyház külön működik. Az állam nem avatkozik az egyház dolgába, az egyház pedig nem politizál. Ha ezt a rendet fogadjuk el, akkor ne próbáljon nekem a frissen hivatalába került államtitkár úr kitalálni egy új világrendet!

Nem hinném, hogy az ő feladata lenne megvizsgálni a Magyarországon működő egyházszervezeteket. Ilyen joga senkinek sincsen! Semmi olyat nem támogatok, ami ebben az esetben abszolút alkotmányellenes, miszerint az embereket a vallásuk alapján meg lehet különböztetni.

Ha van egy ilyen alkotmányellenes törvénykezési vágyakozás, akkor azt rögtön be is lehetne szüntetni, mert ez bűncselekmény. Ha megváltoztatjuk az alkotmányt, és azt mondjuk, hogy Magyarország Római Katolikus Köztársaság, akkor ez esetben a folyamat rendben is lenne. Azonban, amíg ez nincs így, addig nem!

Ezoterikus Tanok Egyháza
Bodor Ernő, egyházfő


Szászfalvi Lászlót nem ismerem.  Nem foglalkozok ilyen kérdésekkel. Ha akarnak, akkor úgyis megkeresnek, és akkor fel tudják tenni azokat a kérdéseket, amiket akarnak.Engem ez az egész hidegen hagy!

Univerzum Egyház
Kisfaludy György, egyházi vezető


Engem már pár évvel ezelőtt megkerestek, hogy  kizárólag tízezer aláírás összegyűjtésével alapítható  egyház. Ez sem gátolja meg az egyház létrejöttét, hiszen bármikor be tudok gyűjteni tízezer aláírást.

Az egyházak létrehozásáról szóló törvényeket már az elején elrontották. A törvény értelmében mindenki elkezdett egyházakat alapítani. Ezt durva módszerekkel fel lehet számolni. Bár, ki képes azt elbírálni, hogy jól vagy rosszul hiszek Istenben? Olyat csak a materialisták tudnak kitalálni, hogy félek a villámoktól, ezért kitaláltam magamnak mindenféle isteneket. Ezzel ne tessék viccelni!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását