2024. május 17. - Paszkál

Útmutatás a szakfolyóíratból

Mikor - és mikor nem - kell adózni az önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztárból felvett összegek után? Ehhez adnak útmutatást a kéthavonta megjelenő szakfolyóirattal, a Jogtanácsadóval együttműködve.
2008. január 3. csütörtök 09:36 - Hírextra
Az önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztár által a tíz évben meghatározott, kötelező várakozási idő letelte után a nem nyugdíjszolgáltatásként kifizetett összeg adóköteles. Azonban a bevétel adóköteles része a kötelező várakozási idő letelte utáni második évtől évente 10-10 százalékkal csökken, így a 21. évtől adómentessé válik a kifizetés.

A kifizetett adóköteles összeg csökkentése eddig független volt attól, hogy a kifizetett összeg ténylegesen milyen hosszú ideig volt a pénztárban, befektetésként. A 2008-tól elhelyezett összegekből történő kifizetéseknek azonban csak arra a részére lehet csökkenteni az adóköteles részt, amelynek a befizetésétől már legalább 10 év eltelt a kifizetésig.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását