2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Költözne a kapitányság

Salgótarjánból Balassagyarmatra költöztetné a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságot a balassagyarmati önkormányzat; a testület ez ügyben felterjesztéssel él az igazságügyi és rendészeti miniszterhez - tájékoztatta az alpolgármester csütörtökön az MTI-t.
2008. január 3. csütörtök 12:03 - Hírextra

Csach Gábor az önkormányzat szándékát azzal indokolta, hogy új helyzetet teremt a városban a Balassagyarmati Határőr Igazgatóság megszűnése.

Az ingatlanok kihasználtsága, valamint az a tény, hogy a megyei bíróság és a főügyészség, valamint a börtön és fegyház is Balassagyarmaton működik, szakmailag és gazdaságilag is indokolttá teszi az elképzelést - tette hozzá.

Az alpolgármester kifejtette: a határőrség megszűnésével funkcióját veszti az igazgatóság épülete, az 1928-ban épült egykori Nógrád Vármegyei Államrendőrségi és Csendőrségi Palota.

Az integrált rendőrség csupán városi szintű működtetése túlságosan költséges maradna, mert a városi rendőrkapitányság komplexumba költöztetésével nem válna kihasználttá az épület - mondta.
A balassagyarmati elképzelés a határőrség igazgatósági épületébe költöztetné Salgótarjánból a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságot, amely jelenleg is külön épületben működik, mint a salgótarjáni városi kapitányság, és így véleményük szerint értékesíthetővé válna a megyei főkapitánysági épület.

Csach Gábor úgy fogalmazott: amennyiben "az 1949-ben politikai okokból Salgótarjánba helyezett" főkapitányság Salgótarjánban maradna, úgy sérülne a kormányzat olcsóbb állam kialakításáról vallott célkitűzése, mert elmaradna a vagyonértékesítés lehetősége, és tovább növekednének a működtetés költségei.

Az alpolgármester közölte: az önkormányzat a határőrség és a rendőrség helyi szakembereivel konzultálva, velük egyetértésben él felterjesztéssel Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszterhez.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását