2024. április 29. - Péter

Újévi koncert Bécsben

A Bécsi Filharmonikusok idei újévi koncertjén szerepet kapott a futball is, hiszen a 2008-as Európa-bajnokságot Ausztria és Svájc közösen rendezi. Az idei azért is különleges koncert volt, mert először dirigálta a zenekart francia karmester.
2008. január 2. szerda 08:07 - Hírextra
A Filharmonikusok a 83 éves Georges Pretre vezényletével a Strauss család több tagjának keringőit játszották. Jozef Strauss "Sport Polka" című darabjának bevezetéseként Pretre megfújt egy futballbírói sípot, fölmutatott egy futball-labdát, a zenészek pedig piros és fehér színű sálakat lobogtattak. Mókás közjátékként a karmester és az első hegedűs piros és sárga lapot mutatott föl egymásnak, de mindenki a helyén maradt.

A koncerten a 2008-as pekingi olimpiára is utaltak, Johann Strauss Kínai galoppjával. A hagyományos Kék Duna-keringő és a Radetzky-mars után a közönség háromperces álló ovációval ünnepelt. A zenei eseményt Albániától az Egyesült Államokig 54 országban több tízmillióan látták.

A bécsi újévi koncertet először 1939-ban rendezték meg, a jegyek mostanra már egy évvel az esemény előtt elővételben elkelnek. Aki nem tudott ott lenni, megveheti a CD-t vagy a DVD-t, amely két héten belül megjelenik.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását