2024. március 29. - Auguszta

Tarlós: ötven évig nem lesz Budapestnek liberális vezetése

Ez után a városvezetés után legalább ötven évig nem lesz Budapestnek liberális vezetése - jelentette ki Tarlós István, a fővárosi Fidesz-frakció vezetője szerdán tartott tájékoztatóján. Az objektív tájékoztatáshoz hozzátartozik az is, hogy ne csak Tarlós
2008. január 2. szerda 16:03 - Hírextra

Az ellenzéki politikus bírálta a városvezetést amiatt, hogy miközben szerinte számos területen "válsághelyzet" van, a vezetés a problémák feltárása és a gondok megszüntetése helyett - csakúgy, mint korábban - ismét "valótlanságokkal", nem létező eredményekkel kampányol.

A problémák érzékeltetésére szólt a 4-es metró építésével és a korábbi útfelújításokkal kapcsolatos szerződésekről. Abszurd dologként említette, hogy nincs válasz a városvezetés részéről arra a felvetésre, hogy ki és hogyan köthetett olyan metrószerződést, amely rendkívül előnytelen a város számára. Példaként idézte, hogy egy ötmilliárd forintos szerződés felmondása esetén az összeg egytizedét kapnák meg a gyakorlatilag szankcionálatlan kivitelezőtől.

Kérdésre válaszolva az ellenzéki képviselő nyilvánvalónak nevezte Demszky Gábor politikai felelősségét több kérdésben, köztük a szabálytalanul elköltött útfelújítási pénzek ügyében.

Nehezményezte, hogy a főváros vezetése "nem néz a tükörbe", nem vállalja a felelősséget. Ehelyett másodrangú, harmadrangú hivatalnokokat tesz felelőssé a nyilvánvalóban vezetési problémákból fakadó hibák miatt.

Tarlós István szerint a Fővárosi Közgyűlés a városvezetés szándékának megfelelően jelenleg úgy működik, mint Caligula római császár idején a szenátus. Kritikával szólt arról, hogy amikor egyfős különbség van csak a kormányoldal és az ellenzék között, a fontos kérdések nem a közgyűlésben, hanem a Főpolgármesteri Kabinetben és egy-két csúcsbizottságban dőlnek el. Hangsúlyozva, hogy középtávon sem igen ésszerű ez a városvezetői eljárás, leszögezte, hogy "ezt az úgynevezett hatalmat egyszer át is kell adni". Hozzátette, hogy "én a városvezetés helyében arra is gondolnék, hogy milyen körülményeket teremtek a magam számára, amikor ilyen előzmények után kell Magyarország fővárosának a vezetését átadni".

Hozzátette: számára úgy tűnik, mintha a városvezetést nem érdekelné, hogy mi lesz 2010 után Budapesten.

Tarlós István többször is egyszázalékos pártnak nevezte és bírálta az SZDSZ-t, illetve a párt legújabb fővárosi kampányát.

Úgy vélte, hogy miközben a párt nem ad választ arra, hogy miből telik nekik egy olyan "méregdrága" kiadványra, mint amit a napokban kezdtek el terjeszteni, a lapban "nem létező sikerekkel szédítik" az embereket.

Mint megjegyezte, hogy e kampányújság kiadása "az SZDSZ hattyúdalának" tekinthető.

Szabadai Viktor, az SZDSZ budapesti elnöke az MTI-nek cáfolta, hogy lapjuk kampánykiadvány lenne. Mint mondta, 2006-hoz hasonlóan az a céljuk, hogy ezután folyamatosan minden kerületben megismertethessék képviselőik a helyi ügyekkel kapcsolatos álláspontjukat.

Az elnök tájékoztatása szerint a XIII. kerület után rövidesen mindenütt terjeszteni kezdik a lapokat. Hozzátette, hogy terveik, illetve anyagi lehetőségeik függvényében három-négy havonta minden kerületben újabb lapokat adnak ki. Megjegyezte, hogy a kiadványokat a párt költségvetéséből és nem hirdetésből finanszírozzák.

Szabadai Viktor nem kívánt reagálni az ellenzéki politikus azon megjegyzésére, hogy az SZDSZ egyszázalékos párt lenne. Csupán annyit jegyzett meg, "nyilván Tarlós úr 2008-ban sem változott, ugyanolyan mondanivalóval bír, mint 2007-ben".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását