2024. április 16. - Csongor

Már csak négy óra türelem

Kedd reggelre négy órára csökkent a várakozás a záhonyi határnál, vagyis már csak körülbelbül 80 kamion vesztegel az átkelőnél - közölte a Független Hírügynökséggel a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága Dél-Alföldi Regionális Igazgatóságának sajt
2007. december 25. kedd 07:59 - Hírextra
Záhonynál szombat óta áll több kilométeres sor, főként a hazafelé tartó ukrán és orosz kamionokból.Hétfőn reggel még 24 óra volt a várakozási idő. Ez délután 16-18 órára csökkent, éjszaka pedig tovább apadt.

A Határőrség szóvivője korábban a Független Hírügynökségnek elmondta: a torlódás egyik oka, hogy a nyugati ellenőrző állomások megszűntek, így a járművek akadálytalanul érkeznek Ausztria, Szlovákia és Szlovénia irányából a záhonyi, schengeni határhoz. Ez az első pont, ahol megállítják az Ukrajna és Oroszország felé tartó járműveket. Az ukrán oldalon átlagosan mindössze 20 kamiont léptetnek át egy óra alatt, ezért a magyar oldalon 500 kamion is feltorlódott.

A veszteglő sofőröknek teát osztanak és már korábban mobil vécéket helyeztek ki a sor mellé.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását