2024. április 25. - Márk

Most ki fog belebukni?

Cser-Palkovics András (Fidesz) írásbeli kérdése Kiss Péter kancelláriaminiszterhez:
2008. január 2. szerda 12:57 - Hírextra

Tisztelt Miniszter úr!

Úgy tűnik, a Miniszterelnöki Hivatal továbbra is kemény erőfeszítéseket tesz, hogy talpon maradjon a „legbotrányosabb minisztérium” kétes értékű címért zajló hatalmas versenyben. Az elmúlt időszakban nem volt olyan hét, hogy ki ne derült volna: adófizetők pénzéből több tízmillió forintért rendeltek meg botrányos tanulmányokat, sokszor pályáztatás nélkül. Talán nem meglepő, hogy ezek után terjedt el az a pletyka, amely szerint a Gyurcsány Ferenc köré szervezett kommunikációs stáb tagjai különböző tanulmányok megrendeléseivel – tehát közpénzből – egészíthetik ki a korábbi piaci szintnél ezúttal alacsonyabb állami fizetésüket. Volt olyan – helyesírási hibáktól és komolytalan adatoktól hemzsegő – tanulmány, amelyről kiderült, hogy egy targoncákat áruló férfi cége jegyzi, és volt olyan is, amely egy évvel az események után volt hivatott taglalni az „őszödi beszéd” tálalását a magyar médiában, ráadásul javarészt plágiumként. A mai napon egy újabb botrányos tanulmányrendelésről adott hírt a Magyar Nemzet című napilap: Gyurcsány Ferenc egyik régi ismerősének, üzlettársának cége tízmillió forintos tanulmányírási megbízást kapott a Miniszterelnöki Hivataltól. A Honti Pál résztulajdonában álló cégnek összesen 60-80 oldalt kell írnia a tízmillió forintnyi közpénzért cserébe, ráadásul a Gyurcsány-féle Altus Rt. egykori igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjának cége pályáztatás nélkül jutott a megbízáshoz. A tavalyi esztendő végén, december 13-án jártam az Ön által vezetett tárcánál, ahol Budai Bernadett kormányszóvivő arról biztosított, hogy záros határidőn belül rendelkezésemre bocsátja a Miniszterelnöki Hivatal által megrendelt tanulmányok listáját, azok áraival együtt. Erre az elmúlt húsz napban nem került sor, ezért tisztelettel kérem intézkedését.

Tisztelt Miniszter úr!

Mi indokolta, hogy pályáztatás nélkül rendeljék meg a „Nemzetközi kormányzati kommunikációs eszközök az interneten” című tanulmányt Gyurcsány Ferenc régi ismerősének és üzlettársának cégétől?

Mi indokolja, hogy tízmillió forintot költsenek erre a célra, miközben éves szinten mintegy 70 millió forintot kereső munkatársakból álló kommunikációs csapat dolgozik Gyurcsány Ferenc mellett?
Mikor bocsátják rendelkezésemre a Miniszterelnöki Hivatal által sok tíz- vagy akár százmillió forintnyi közpénzből megrendelt és megvásárolt tanulmányok listáját?

Tisztelettel:

Cser-Palkovics András

Kiadó: FIDESZ

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását