2024. április 29. - Péter

Hatékonyabb és gyorsabb lesz a rendőrség

Nagyobb erőkkel rendelkezik, s ezáltal hatékonyabb és gyorsabb lesz a volt határőrökkel kiegészült somogyi rendőrség - jelentette ki a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője szerdán, Kaposváron tartott sajtótájékoztatóján.
2008. január 2. szerda 15:33 - Hírextra

A vidéki rendőrség felállása, azaz 1932 óta ilyen jelentős esemény, ekkora átszervezés nem volt a rendőrség életében - hangsúlyozta Dégi Endre a rendőrség és a határőrség integrációjáról, az ez év január elsejétől életbe lépett szervezeti átalakulásról, és az ezzel kapcsolatos változásokról szólva.

Közölte: a létszámbővüléssel - 425 határőr került át a rendőrség állományába - több feladatot és nagyobb felelősséget is kaptak.

A főkapitány a jelenleg 1.578 fős megyei szervezet működését illetően az egyik legjelentősebb változásként a határrendészeti szolgálatot említette, amelyhez három határkirendeltség, a barcsi, a bolhói és zákányi tartozik, valamint a megyei kapitányságon működő idegenrendészeti osztály.

A szolgálat feladata, hogy biztosítsa Somogy megye 161,2 kilométeres külső schengeni határszakaszán az államhatár őrzését, a határforgalmat, a határtérség rendjét, és működtesse az úgynevezett migrációs hálót, azaz mélységi ellenőrzést végezzen - mondta a dandártábornok, hangsúlyozva: mindent elkövetnek, hogy a rendőrségi szervezetbe integrálódott határőrség megfeleljen a követelményeknek.

Dégi Endre tájékoztatása szerint ugyancsak a somogyi főkapitánysághoz került a 111 fős nagykanizsai székhelyű bevetési szolgálat, amely szükség szerint Somogy megye egész területén vesz részt közbiztonsági feladatokban, sport és kulturális rendezvények biztosításában .

A főkapitány kitért arra is, hogy az autópálya-rendőrség megszűnésével az autópálya-szakaszokat felügyelő alosztályok átkerültek a megyékhez, így a balatonvilágosi és fonyódi alosztály is Somogyhoz tartozik.

A Balaton közbiztonságára vonatkozó kérdésre válaszolva közölte: ez évtől a nyári szezonban az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) segítsége nélkül, a bevetési szolgálattal oldják meg az ezzel kapcsolatos feladatokat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását