2024. április 29. - Péter

Hagyományos újévi parádé

Jelmezbe öltözött felvonulók ezrei lepték el Philadelphia utcáit kedden délután, hogy megtartsák több mint százéves múltra visszatekintő hagyományos újévi parádéjukat.
2008. január 2. szerda 14:14 - Hírextra

A délelőtti záporok és heves szélrohamok ugyan csaknem meghiúsították a 107. alkalommal megrendezett maszkos menetet, ám a pár órás késedelem után előbújt a nap, és a felvonulók végül elindulhattak a város déli részből a városházáig tartó úton.

A táncoló maskarák között fekete-fehérbe öltözött teheneket utánzó csoport kívánt a nézőknek "Boldog Mú Évet!", néhányan pedig boszorkánynak maszkírozva lóbálták seprűjüket. Az egyik résztvevő éppenséggel egy friss botrányt elevenített meg előadásával: a féltékeny űrhajósnőét, aki Houstonból egyvégtében Orlandóba hajtott kocsiján, hogy leszámoljon szerelmi vetélytársával. A fejét vesztett asztronauta az űrutakon szokásos módon bepelenkázta magát, hogy egy percre se kelljen megállnia céljáig. A lila parókás jelmezes narancssárga overált vett fel, amire kívülről pelenkát húzott az alábbi felirattal: "Houston, van egy kis problémánk - egy féltékeny űrhajós".

A philadelphiai parádé egészen az 1640-es évekig visszavezethető bevándorló hagyományok ötvözéséből született. Az első felvonulásra a város támogatásának égisze alatt 1901-ben került sor. A népszerű eseményt manapság rendre a televízió is közvetíti, így azok is élvezhették, akik nem merészkedtek ki az idén hétfokos hidegbe.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását