2024. április 29. - Péter

Fura karácsonyfák kiállítása

Egy vízcsapokból készült karácsonyfa is érkezett a krasznodari képzőművészeti múzeum december közepén meghirdetett pályázatára.
2008. január 2. szerda 15:18 - Hírextra

Az e napokban megcsodálható mintegy 50 alkotás között akad üveggyöngyből készült, és számos, papírból összerakott karácsonyfa is.

Van a beérkezett művek között egy fából készült, kétméteres műfenyő is. Ez utóbbit az Oroszországban egyre terjedő divat szerint fejjel lefelé, a mennyezethez rögzítették. Ezt a furcsaságot egykor az egyik elmegyógyintézet orvosai találták ki, mintegy a feje tetejére állított világ kifigurázásaként, meg azért, hogy még véletlenül se dönthesse fel senki a fát, s a divat azóta terjed.

A legtöbb karácsonyfát a krasznodari művészet, illetve az ottani művészeti közép- és főiskolák hallgatói készítették, némelyiken egész alkotócsoport dolgozott.

A fura karácsonyfákra a múzeumban szavazni lehet, s a szavazás eredményét január közepén hirdetik ki: a legtöbb látogató tetszését elnyerő alkotást díjazzák.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását