2024. április 29. - Péter

Trónörökösi eljegyzés jövőre?

Trónörökösi eljegyzés hírének örülhetnek jövőre a brit alattvalók, ha beválnak az udvari bennfentesek év végi előrejelzései. Vilmos herceg az egyetemen ismerkedett meg a jómódú polgári családból származó Kate-tel, és az alattvalók már tavaly is az eljegyz
2007. december 30. vasárnap 16:37 - Hírextra

A 25 éves Vilmos - Károly walesi herceg és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki apja után a második a brit trónöröklési sorban - a The Sunday Telegraph által idézett "udvari megfigyelők" jóslata szerint 2008-ban bejelenti, hogy eljegyzi barátnőjét, Kate Middletont.

Vilmos herceg az egyetemen ismerkedett meg a jómódú polgári családból származó Kate-tel, és az alattvalók már tavaly is az eljegyzés hírét várták.

Ugyanerre számított a kereskedelem is: az egyik legelőkelőbb brit áruházlánc, a Woolworths például 25 ezer bögrét, 12 ezer tányért és 15 ezer szalvétát gyártatott a herceg és barátnője portréjával.
Idén áprilisban azonban arra a sokkoló hírre ébredt az ország - és a Woolworths igazgatósága -, hogy a pár útjai különváltak.

Vilmos állítólag azért vetett véget az ötödik éve tartó románcnak, mert Kate már a házasságot szorgalmazta, ám ő még nem érezte úgy, hogy ennek eljött az ideje.

A mosolyszünet mindazonáltal nem tartott sokáig. Vilmosnak sikerült visszacsábítania kedvesét, és a kapcsolat - a legnagyobb vasárnapi konzervatív brit lap által idézett "barátok" szerint - "szorosabb, mint valaha".

Ha azonban be is jelentik jövőre az eljegyzést, az még nem jelent közeljövőbeni trónörökösi lakodalmat. Vilmos, aki júniusban tölti be 26. életévét, egyszer nyilvánosan kijelentette, hogy "28, esetleg 30 éves" koráig nem tervezi a házasságot, bár bennfentesek szerint ezt az elhatározást "újra is lehet gondolni".

A trónörökös, aki hadnagyi rangban végzett Sandhurstben, a legelőkelőbb brit katonai akadémián, a jövő évet mindenesetre még egyenruhában tölti. A tervek szerint az első félévben a királyi légierő (RAF) kötelékében szolgál, repülőgép- és helikoptervezetést tanulva, majd a királyi haditengerészet uniformisát ölti magára.

Utána azonban otthagyja a hadsereget, és főállású királyi családtag lesz, készülve majdani uralkodói szerepére.

Korábbi londoni sajtóértesülések szerint Kate Middleton már be is költözött Vilmos londoni rezidenciájára, a Clarence House-ba, sőt megkezdte a hercegi lakosztály teljes tatarozásának előkészületeit, a The Sunday Telegraph forrásai azonban ezt egyelőre "erős túlzásnak" nevezték.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását