2024. május 15. - Zsófia, Szonja

"Filléres" kisautó Indiából

Az indiai Tata vállalat januárban mutatja be legújabb fejlesztését, a "népautónak" keresztelt, alig 100 ezer rúpiába (430 ezer forint) kerülő kisautóját. Szakértők szerint az új négykerekű világszerte olcsóbbá teheti az autókat.
2007. december 30. vasárnap 09:35 - Hírextra
A cégvezető Ratan Tata szerint itt az ideje, hogy az indiaiak leszálljanak az életveszélyes motorokról és beüljenek egy biztonságos autóba. A 70. születésnapját pénteken betöltött Tata maga is részt vett a jármű tervezésében. A kisautó négy ajtós, öt üléses, négy litert fogyaszt 100 kilométeren és a január 10-i újdelhi autókiállításon mutatják be a nagyközönségnek.

Elemzők szerint azonban nehezen lehet majd átszoktatni az indiaiakat az autóra. Egy jó motor ára 40 ezer rúpia (175 ezer forint), így az autó relatív olcsósága ellenére még mindig drága lesz sokaknak. Jelenleg Indiában egy év alatt 8 millió motort és mindössze 1 millió autót adnak el.

A szakértők abban viszont egyetértenek, hogy az olcsó autó megjelenése a piacon más gyártókat is arra kényszerít, hogy csökkentsék áraikat.

A Tata évek óta növeli eladásait a tengerentúlon - állítólag nemrég 2 milliárd dolláros ajánlatot tett az amerikai Fordnak a Jaguar és Land Rover márkák átvételére.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását