2024. május 7. - Gizella

OKtóberi éremtermés

Két arany és két bronz a vívó világbajnokságról. Újra magyar játékvezető fújhatott a Bajnokok Ligájában. Taroltak a magyar speciális olimpikonok. Csak egy kvótát szereztek a magyar ökölvívók. Hollandiába igazolt Dzsudzsák Balázs. Brazília rendezheti a 201
2007. december 29. szombat 11:01 - Hírextra
KULCSÁR ÉS A KARDCSAPAT IS ARANYÉRMET SZERZETT A VÍVÓ VB-N
Aranyérmet szerzett a szentpétervári vívó világbajnokságon Kulcsár Krisztián és a férfi kardcsapat is. Kulcsár egy szenzációs menetelés után a férfi párbajtőr döntőjében a francia Eric Boisse-t győzte le. Szintén aranyérmes lett a férfi kardcsapat is. A Nemcsik Zsolt, Decsi Tamás, Lontay Balázs és Szilágyi Áron összeállítású négyes a címvédő francia csapatot győzte le egy emlékezets fináléban. A legutolsó találaton ugyanis a bírók sokáig gondolkoztak, végül Nemcsik Zsoltnak ítélték a döntő találatot, ezzel 1998 után újra a magyar csapat állhatott a dobogó legfelső fokára. A két arany mellett két bronzot is begyűjtöttek a magyar vívók. A tőröző Mohamed Aida mellett ugyanis a férfi párbajtőr csapat is a harmadik helyen végzett.

ÚJRA MAGYAR BÍRÓ A BL-BEN
Kilenc év után újra Bajnokok Ligája mérkőzést vezethetett egy magyar bíró. Az UEFA ugyanis a a Dinamo Kijev - Manchester United mérkőzés dirigálására kérte fel Kassai Viktort, a legmagasabban jegyzett magyar játékvezetőt. A találkozó 4-2-es manchesteri sikerrel ért véget. Kassai azóta másik BL meccsen is fújhatott, valamint bekerült a jövő évi Európa-bajnoki keretbe is, mint tartalék játékvezető.

52 MAGYAR ARANY A SPECIÁLIS OLIMPIÁN
Szenzációsan teljesítettek a magyar sportolók a Sanghajban megrendezett XII. speciális olimpián. A magyar olimpikonok ugyanis összesen 52 aranyat, 31 ezüstöt és 19 bronzot szereztek az értelmi fogyatékosok versenyén.

CSAK EGYETLEN SPORTOLÓ SZERZETT KVÓTÁT AZ ÖKÖLVÍVÓ VB-N
Egyetlen magyar ökölvívó sem tudott érmet szerezni a Chicagóban megrendezett világbajnokságon. Olimpiai kvótát is csak Szellő Imre tudott begyűjteni a 81 kilogrammos versenyzők között, miután a negyeddöntőig menetelt. A legjobb nyolc között végül az orosz Betyerbijev győzte le a magyar öklözőt.

A PSV-BE IGAZOLT A DEBRECEN TEHETSÉGE
A holland PSV Eindhovenbe igazolt Dzsudzsák Balázs, a Debrecen legnagyobb tehetsége. A fiatal magyar labdarúgó októberben állapodott meg a holland együttessel, amellyel ötéves szerződést írt alá. A kontraktus 2008 júliusában lép életbe, de a megállapodás értelmében akár már januárban átigazolhat a magyar középpályás.

BRAZILIA LESZ A 2014-es VB HÁZIGAZDÁJA
A FIFA döntése értelmében Brazília rendezheti a 2014-es labdarúgó világbajnokságot. A 2014-es vb-re a rotációs elv miatt csak dél-amerikai országok kandidálhattak, végül egyedül csak Brazília jelentkezett, így nem volt nehéz a házigazdát kiválasztani. A FIFA egyébként a győztes kihirdetése után bejelentette a rotációs rendszer visszavonását is. A rendszer szerint a világbajnokság kontinensről kontinensre vándorolt volna. Így kapta meg a 2010-es vb-t Dél-Afrika, majd a 2014-es tornát Brazília. A 2018-as világbajnokságra azonban afrikai és dél-amerikai államokon kívül már bármelyik másik kontinens országából kandidálhatnak.

DOPPINGOLT MARION JONES
Októberben jelentette be Marion Jones olimpiai bajnok atléta, hogy doppingolt a 2000-es sydney-i olimpián. A bejelntés mellett Jones egyben kihirdette visszavonulását is. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IIAF) ennek ellenére két évre eltiltotta az amerikai sprintert és megfosztotta érmeitől is, valamint kötelezte a 2000 óta gyűjtött pénzdíjainak visszafizetésére. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) pedig elvette mind az öt, Sydney-ben szerzett olimpiai érmét is. Marion Jones a 2000-es olimpián három aranyat és két bronzot gyűjtött.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását