2024. május 5. - Györgyi

Németország aggódik a Pakisztáni atomfegyverek sorsa miatt

Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter aggodalmának adott hangot, hogy rossz kézbe kerülhetnek a pakisztáni atomfegyverek, ha tovább erősödik a bizonytalanság Benazir Bhutto meggyilkolása után. A német diplomácia vezetője a Bild am Sonntag című ném
2007. december 29. szombat 16:29 - Hírextra
"A nukleáris fegyvereknek nem szabad az iszlamisták kezébe kerülniük. Egyelőre az instabil helyzet ellenére nincs ilyen veszély, de mindent meg is kell tenni, hogy ez így is maradjon" - jelentette ki a német külügyminiszter.

"Az ENSZ-szel, az Egyesült Államokkal és az európai országokkal meg fogjuk vitatni, hogy mit tehetünk e célból" - tette hozzá a német külügyminiszter.

Steinmeier felszólította a pakisztáni politikusokat, hogy fogjanak össze, és együtt szálljanak szembe az iszlám fundamentalistákkal.

A német külügyminiszter szerint Benazir Bhutto ex-kormányfő és ellenzéki politikus asszony meggyilkolásával olyan helyzet állt elő, amely Pakisztán történelmének legsúlyosabb válságával fenyeget.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását