2023. december 10. - Judit

Mintegy 950 millió forint bírságot szabtak ki a Csillagszóró Hadművelet során

Az elmúlt öt hétben hét hatóság munkatársai összehangolt akciósorozatuk során 25 ezernél is több vizsgálatot végeztek, és mintegy hétezer esetben szabtak ki bírságot mintegy 950 millió forint összegben - mondta a szombati budapesti kihelyezett kormányszóv
2007. december 29. szombat 13:01 - Hírextra
A kormányszóvivő a november 22-én indított és még egy hétig zajló Csillagszóró Hadműveletről úgy nyilatkozott, hogy az összehangolt munka beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Hozzátette, hogy a lefoglalt áruk értéke meghaladja a 440 millió forintot.

Budai Bernadett elmondta, hogy a bírságoknak közel 55 százalékát az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség szabta ki, csaknem 460 millió forint értékben. Ez a szervezet 5.000 munkáltatót ellenőrzött az elmúlt öt hétben. A szabálytalanul foglalkoztatott munkavállalók száma meghaladta a nyolcezret, és a felügyelet munkatársai 3.500 feketemunkást találtak.

A hatósági orvosok és élelmiszerbiztonsági felügyelők több mint 3.000 helyszínen 58.800 tételt ellenőriztek és 92.000 kilogramm húst, húskészítményt és édesipari terméket foglaltak le.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság munkatársai 1.900 esetben vizsgálódtak. Ezeknek több mint a felében, az ezret is meghaladó esetben emeltek kifogást, például a karácsonyi szezonális élelmiszerek, a műszaki cikkek és a csillagszórók ellenőrzése során.

Az ÁNTSZ 510 településen, illetve 22 budapesti kerületben végzett ellenőrzéseket. Körülbelül 850 esetben szabott ki bírságot, elsősorban a konyhai eszközök nem megfelelő műszaki állapota, a szabálytalan hulladéktárolás, illetve a mosogatási hiányosságok miatt.

A Borminősítő Igazgatóság összesen 41 tételt vizsgált, köztük 10 import pezsgőfélét és több palackos bort. A vizsgálat nyomán négyféle árut ki kellett vonni a forgalomból.

Madarász Ferenc alezredes, a Vám- és Pénzügyőrség Központi Járőrszolgálat Parancsnokságának vezetője közölte, hogy nemcsak pirotechnikai eszközöket, hanem akár emberi élet kioltására alkalmas tárgyat is lefoglaltak, így például sokkolókat, viperákat és dobócsillagokat is.

Sipos Jenő, a VPOP szóvivője bejelentette: jelenleg is folynak az ellenőrzések. Hozzátette, hogy eddig több mint 10 ezer pirotechnikai eszközt foglaltak le. Ezek többsége a tapasztalataik szerint a távol-keletről származik. A lefoglalt pirotechnikai eszközöket biztonságos körülmények között semmisítik majd meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását