2024. május 16. - Mózes, Botond

92 százalékos drágulás lesz

Átlagosan 92 százalékkal drágul az önkormányzati lakások lakbére január elsejétől Szombathelyen, ugyanakkor kétszeresére növelték a szociálisan rászorulók lakbértámogatását is - közölte szerdán sajtótájékoztatón Czeglédy Csaba, Szombathely szocialista alp
2007. október 24. szerda 13:28 - Hírextra

Tájékoztatása szerint Szombathelyen 2400 önkormányzati bérlakás közül 1400-ban élnek olyanok, akik igénybe vehetik a lakbértámogatást, amely szociális helyzettől függően elérheti akár a fizetendő lakbér 90 százalékát is.

"Nemcsak duplájára emeltük a lakbér-támogatási keretet, de mintegy 300 családdal bővítettük azoknak a körét, akik a megemelt jövedelemhatároknak köszönhetően most hozzájutnak lakbértámogatáshoz" - mondta.

Hozzáfűzte: az önkormányzati lakások lakbérének megemelésére azért volt szükség, mert a lakásállomány jelentős része felújításra, karbantartásra szorul, ugyanakkor az önkormányzat szeretné bővíteni az önkormányzati tulajdonú lakások számát is, mert 600-an állnak sorban azért, hogy önkormányzati bérlakáshoz jussanak.

Czeglédy Csaba hangsúlyozta: a 80 ezer lakosú Szombathelyen sok olyan alacsony jövedelmű család van, amelyik piaci árat fizet bérelt lakásáért, és sokan vannak olyanok is, akik tulajdont szereztek ugyan, de jövedelmük tetemes részét a törlesztő részletek kifizetésére fordítják.

"Őket nem védi olyan szociális háló, mint amilyen az önkormányzati bérlakásban élőket" - mondta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását