2024. április 20. - Tivadar

Japánban a mamutbébi

A nyáron Szibériában előkerült 37 ezer éves fagyott mamutbébi szombaton Japánba érkezett, ahol a kutatók az egykor élt állat belső felépítését tanulmányozzák majd. Az 1,2 méteres szürke-barna tetem Tokió nemzetközi repterére érkezett szombat délután, közö
2007. december 29. szombat 15:55 - Hírextra
A fagyott hat hónapos nőstény borjút Oroszország Jamal-félszigetén fedezte fel egy rénszarvas pásztor 2007 májusában. Az eredetileg tízezer évesre becsült állat 50 kilogrammos, gyakorlatilag ép tetemét itt-ott még szőr borítja, csak a fülét és a farkát harapta le egy állat.

A számítógépes rétegvizsgálatokat a tokiói Dzsikei Orvosi Egyetemen végzik. A CT-szkenneléssel csaknem sebészi pontosságú háromdimenziós felvételeket készítenek a testről. A kutatók remélik, hogy ezáltal több információhoz jutnak az állat belső szerveiről.

Azt tervezik, hogy a mamut belső felépítéséről készült CT-felvételeket Tokió központjában állítják ki 2008. január 4-től.

A tudósok szerint a mamutok mintegy 4.8 millió éve bukkantak fel és négyezer éve tűntek el. Kihalásuk pontos oka ismeretlen, a klímaváltozást és a vadászatot egyaránt lehetségesnek tartják a szakértők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását