2024. április 24. - György

Néptelen utcák, leállt ország

Gyakorlatilag teljesen néptelenek voltak szombaton a pakisztáni nagyvárosok, két nappal azután, hogy megölték az ellenzék vezetőjét, Benazir Bhuttót. Az ország normális működése szinte teljesen leállt, a tömegközlekedés káoszban van, és a benzinkutak és b
2007. december 29. szombat 11:17 - Hírextra
"Karacsi még soha nem volt ilyen csöndes, szomorú és ijesztő" - jellemezte a 12 milliós városban uralkodó hangulatot az egyik lakos. A nő elmondása szerint az utcákon lévő bandák miatt gyakorlatilag házi őrizetben vannak, és már kezdenek kifogyni az élelemből. A fővárosból csütörtökön Karacsiba indult férfi 19 órás autóútja után egy káoszba csúszott városba érkezett: az utcákon bandák fosztogattak szétzúzva több középületet. Mivel a férfi autójában megérkezésekor már alig volt benzin, valószínű, hogy több napig nem tudja majd elhagyni a kikötővárost, ugyanis a benzinkutak - a boltokkal, bankokkal és közhivatalokkal együtt - zárva vannak.

Karacsiból vonattal sem lehet kijutni, mert a vasúti közlekedést teljesen leállították a város körül, miután a zavargó tömeg több szerelvényt megállásra kényszerített és felgyújtott. Egy vasúti tisztségviselő közlése szerint 12 vasútállomást semmisítettek meg, vagy rongáltak meg.

Hasonló helyzetről számoltak be Pakisztán többi nagyvárosában is.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását