2024. április 29. - Péter

E. Zsanett ügyvédje panasszal él

Megérkezett a Budapesti Nyomozó Ügyészségre az állítása szerint májusban rendőrök által megerőszakolt E. Zsanett ügyvédjének panasza az erőszaktevők ellen indított nyomozást megszüntető határozat ellen - erősítette meg az MTI megkeresésére a Fővárosi Főüg
2007. december 29. szombat 11:47 - Hírextra
A nyomozó ügyészség a panaszt az eljárás során keletkezett iratokkal együtt már továbbította a Fővárosi Főügyészségre - mondta Morvai Attila, hozzátéve: ez egy nyolcaoldalas dokumentum, aminek az elbírálására idén már biztosan nem lesz mód.

A sértett, E. Zsanett állítása szerint május 4-én Budapesten, a Múzeum körúton öt rendőr igazoltatta, majd egy sötét mellékutcába vitte őt, ahol ketten nemi erőszakot követtek el vele szemben a három másik rendőr jelenlétében.

A Fővárosi Főügyészség május 17-én jelentette be, hogy az ügyben öt rendőrt gyanúsított meg a Budapesti Nyomozó Ügyészség: két rendőrt erőszakos közösülés bűntettével és vesztegetéssel, három rendőrt pedig bűnsegédként elkövetett erőszakos közösülés bűntettével. Az iratismertetés ebben az ügyben december 3-án kezdődött meg.

Az öt rendőr ellen szeptember 12-én vádat emelt a Budapesti Katonai Ügyészség szolgálatban elkövetett kötelességszegés miatt és közülük hárommal szemben hivatali visszaélés miatt is. A szolgálatban elkövetett kötelességszegést a katonai ügyészség szerint az öt rendőr azzal követte el, hogy engedély nélkül elhagyta járőrkörzetét. A hivatali visszaélést pedig azzal követte el három rendőr: amikor észlelték, hogy az intézkedés alá vont személynél nem volt személyi okmány, illetve a jármű alapvető iratai is hiányoztak, szabálysértési bírság kiszabása vagy feljelentés helyett hagyták, hogy mentesüljön a felelősségre vonás alól.

A nyomozás során a szakértők sem E. Zsanett ruháin, sem a rendőrautóban nem találtak olyan DNS-nyomokat, amelyek alátámaszthatták volna, hogy a lány az autóban ült, illetve hogy a rendőrök bármelyike megerőszakolta volna. A mobiltelefonok cellainformációi, a rendőrségi digitális rádió adó-vevő adatai, valamint a térfigyelő kamerák felvételei alapján azt is kizárták, hogy a Múzeum körútról E. Zsanettet a rendőrök bárhová is elvihették volna megerőszakolni. Ezért a nemi erőszak gyanújával indított nyomozást bűncselekmény hiányában szüntették meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását