2024. április 20. - Tivadar

Minden értékesíthető vagyonát el kell adnia

A csődhelyzetben lévő Tiszaderzs minden értékesíthető vagyonának eladását rendelte el a bíróság, miután hitelezőkkel való adósságrendezési eljárás során nem tartották be a jogszabályokban előírt határidőket - közölte a Tisza-menti település jegyzője szerd
2008. szeptember 10. szerda 16:54 - Hírextra
Bóta Mihály tájékoztatása szerint az önkormányzatnak az idén januárban indult adósságrendezési eljárás keretében 210 nap állt a rendelkezésére, hogy megegyezzen a hitelezőivel, amelyek március végéig összesen 71 millió forintra nyújtottak be igényt.

Az előírás alapján megalakult adósságrendező bizottság a pénzükre váró beszállítókkal való tárgyalás után június végére elkészített egy egyezségi javaslatot. Az önkormányzatnak ennek elfogadásáról legkésőbb augusztus 5-ig kellett volna döntenie, hogy konkrét egyezségeket külön-külön meg lehessen tenni.

A polgármester a testületi ülést azonban csak nyolc nappal későbbre hívta össze, így kicsúsztak a törvényi határidőből és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság elrendelte a vagyonfelosztást a hitelezői igények kielégítésére - tette hozzá a jegyző.

A bírósági döntés szerint a település minden értékesíthető vagyonát pénzzé kell tenni, nem adhatók el viszont a kötelező feladatok ellátáshoz szükséges ingatlanok, berendezések és eszközök.

Bóta Mihály úgy látja: mivel Tiszaderzsnek alig van forgalomképes vagyona, az érte kapott pénzből várhatóan csak a hitelezők egy részét tudják kielégíteni.Tiszaderzs önkormányzatánál a tavalyi év utolsó hónapjaiban csaknem 30 millió forintnyi lejárt határidejű közüzemi szállítói tartozás halmozódott fel, és idén januárban már a segélyeket és a béreket sem tudták határidőre kifizetni.

A bíróság szintén januárban pénzügyi gondnokot jelölt ki Tiszaderzsre, és ezután indult el a csődhelyzetben lévő települési önkormányzat adósságrendezési eljárása. Megalakult a pénzügyekkel foglalkozó bizottság, megkezdték a pénzügyi reorganizációs terv készítését. Az adósságrendezési eljárás sikere érdekében a pénzügyi biztos kijelölésétől számítva az önkormányzati tartozásokra már nem nyújthattak be inkasszót a pénzüket követelők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását