2024. május 3. - Tímea, Irma

Sorozatban harmadszor győzött a Tomboló

Sorozatban harmadik alkalommal a Wild Oats nyerte meg a hagyományos, immár 63. alkalommal kiírt Sydney-Hobart vitorlás viadalt. A 630 tengeri mérföldes (1168 km) távnak 82 vitorlás vágott neki, s az ausztrál 98 lábas (30 m) szupermaxi végig vezetve, 1 nap
2007. december 28. péntek 10:45 - Hírextra
A Mark Richards irányította Wild Oats ezzel a viadal történetében a második hajó, amely egymás után háromszor győzött. Korábban csak a Morna nevű vitorlásnak sikerült még 1946 és 1948 között.

A második helyen a viadal utolsó harmadában nagyon gyors brit City Index Leopard érkezett meg Hobartba, alig több mint 27 perccel a Wild Oats után. A harmadik pozíciót az Ichi Ban szerezte meg közel nyolc óra hátránnyal.

A sokáig harmadik pozícióban haladó, 2003-ban győztes Skandiának csütörtökön eltörött az árboca, így még mindig nem ért célba. A viadalt eddig négy hajó fejezte be, s a jelenlegi állások alapján a most utolsó helyen haladó Capriccio of Rhu január 4-én érkezhet meg Hobartba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását