2024. április 29. - Péter

Hová tűnt a megszüntető határozat?

A Nemzeti Nyomozó Iroda még karácsony előtt postázta a megvert újságírónő, Kármán Irén ügyében született megszüntető határozatot, ám az még hat nappal később, pénteken sem érkezett meg a címzetthez. Így ügyvédjével egyelőre még nem tudták eldönteni, hogy
2007. december 28. péntek 18:10 - Hírextra
"Egyes újságírók az ügyemben született határozat tartalmát boncolgatják, és több újság címlapján is szerepelek, ám én még csak meg sem kaptam az iratokat - mondta Kármán Irén, a múlt nyáron állítása szerint megvert újságírónő a Független Hírügynökségnek. Hozzátette, hogy az ünnepek alatt nem volt ugyan Budapesten, de a postaládájában nem talált ajánlott levél érkezéséről szóló cédulát.

Horváczy Emese csütörtökön úgy nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, hogy egyelőre nem jogerős a Kármán Irén megveretése ügyében indult eljárást megszüntető határozat. A nyomozás végét jelentő dokumentum szerint a rendőrség az elrablást továbbra sem látja bizonyítottnak, ezért bűncselekmény hiányában szűnt meg az eljárás. A megverés ügyében megállapították, hogy Kármán Irén június 22-e előtt pár nappal valóban szerzett életveszélyes sérüléseket, de nem sikerült megállapítani, hogy azokat ki és hol okozta. Itt bizonyítottság hiányában zárták le a nyomozást. A megszüntető határozat még nem jogerős, mert az ellen Kármán Irén panasszal élhet. Arról, hogy indul-e eljárás Kármán Irén ellen a hatóság félrevezetése miatt, majd csak azután döntenek, ha a határozat jogerőre emelkedik.

Kármán Irén különösnek tartja a határozat tartalmát, szerinte a döntéssel a rendőrség azt sejteti, hogy saját magát kötözte meg a speciális horgászcsomóval. Véleménye szerint ez ellentmond a szakértő véleményével.

Kármán Irént állítása szerint június 22-én rabolták el Pesterzsébetről, majd megkötözték, megverték és a Duna-parton kidobták a kocsiból. Az újságírónő az olajügyekben folytatott újságírói tevékenységével hozta összefüggésbe a történteket. A rendőrség szerint az események nem úgy és nem akkor történtek meg, ahogyan azt Kármán Irén állítja.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását