2024. május 2. - Zsigmond

Emberről emberre terjedt

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtök este megerősítette, hogy egy másik embertől kapta el a madárinfluenza vírusát egy Pakisztánban elhunyt férfi. Ez az első ilyen eset az ázsiai országban. A WHO közlése szerint csak elszigetelt esetről van szó,
2007. december 28. péntek 09:50 - Hírextra
A WHO szakértőit októberben hívta az országba a pakisztáni egészségügyi minisztérium, miután egy család egyik olyan tagja is megfertőződött a H5N1 vírussal, aki nem került közvetlen kapcsolatba fertőzött szárnyasokkal. A család egyik tagja állatorvosként részt vett beteg madarak leölésében, majd testvérei is elkapták a vírust. Egyikük, aki nem került kapcsolatba fertőzött állatokkal, november 23-án meghalt.

A WHO vizsgálata arra az eredményre jutott, hogy az eset elszigetelt jelenség, és nincs veszélye egy nagyméretű járványnak. A férfi családja, és a vele foglalkozó orvosok tünetmentesek, és már nincsen szükség folyamatos orvosi megfigyelésükre.

Eddig Kambodzsából, Indonéziából és Vietnámból érkeztek jelentések arról, hogy a H5N1 vírus emberről emberre terjedt, de sehol sem terjedt tovább egy embernél. Szakértők egyik legnagyobb félelme, hogy a vírus mutálódott változata könnyedén kezd terjedni emberek között, és több millió halálos áldozatot követelő világméretű járványt okoz.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását