2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Átadta jelölését

Pénteken adta át jelölését Belgrádban a választási bizottságnak Pásztor István a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke, a január 21-i szerb köztársasági elnökválasztásra. A jelöléshez tízezer szavazópolgár hitelesített aláírását kell mellékelni. Pászto
2007. december 28. péntek 15:25 - Hírextra
Pásztor kampányának szlogenje: Szerbiáért, ahol mindannyiunknak jó lesz. Mint a jelölés átadását követően elmondta: olyan Szerbiát képzel el, ahol nemzetiségi hovatartozástól függetlenül mindenki jobban élhet, mint ma. Mivel reálisan vajmi kevés esély van arra, hogy a választás második fordulójába bejusson, a magyar jelölt elmondta: nem gondolkodott még azon, kit támogat majd. Az előrejelzések szerint a második fordulóban Borisz Tadics a Demokrata Párt elnöke, jelenlegi köztársasági elnök és Tomiszlav Nikolics az ultranacionalista Radikális Párt alelnöke kerülnek be.

A határon túli területek közül eddig csak Romániában volt magyar jelölt az elnökválasztáson, Frunda György kétszer, Markó Béla egyszer mérettette meg magát, Szerbiában eddig erre nem volt példa. A Vajdasági Magyar Szövetség az idei januári parlamenti választáson mintegy 53 000 szavazatot szerzett, Pásztor most 70 000 szavazat megszerzését tűzte ki célul.

Pásztoron kívül eddig a választási bizottság öt személy jelölését fogadta el. Borisz Tadics jelenlegi elnökét, Tomiszlav Nikolicsét, a Radikális Párt jelöltjéét, Csedomir Jovanovics az európai elkötelezettségű Liberális Demokrata Párt vezetőjéét. Szintén elegendő aláírást gyűjtött a megmérettetéshez Milutin Mrkonjics, Szlobodan Milosevics volt szerb elnök közeli munkatársa, a Szerbiai Szocialista Párt jelöltje, valamint Milanka Karics, az országból gazdasági csalás miatt Oroszországba menekült milliomos bankár, Bogoljub Karics neje.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását