2024. május 6. - Ivett, Frida

Almássy Kornél levele Kiss Péter kancellária miniszterhez

2007. december 28. péntek 14:54 - Hírextra
Miniszterelnöki Hivatal
Kiss Péter miniszter úr részére

Tisztelt Miniszter Úr!


December 6-án kezdődött az Ország Karácsonya rendezvénysorozat. A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) nettó 67 millió 500 ezer forintot fordít a 18 napos rendezvénysorozatra, amelynek megszervezésére a Hungarofest kapott megbízást. A MeH érdekes módon nem írt ki közbeszerzési eljárást a rendezvényszervezési teendőkre. A büdzsét a MeH állami ünnepekre elkülönített keretéből csoportosították át az Oktatási és Kulturális Minisztériumhoz (OKM), és a szaktárca adta a megbízást a Hungarofest Kht.-nak, amely az OKM háttérintézménye. A szakértői számítások és hasonló karácsonyi vásárok tapasztalata szerint egy ilyen volumenű vásár, rendezvény felépítése, megrendezése és üzemeltetése maximum 12-15 millió forintot vesz igénybe. Ezért akár 50 milliós kár is érhette a magyar államot, a magyar adófizetőket. Szomorúan meg kell állapítsuk azt is, hogy sajnos nem volt túl nagy forgalma a rendezvénynek, hiszen óránként 50-100 embernél több nem fordult meg a téren.
A Magyar Demokrata Fórum tavaly - az MTA előtti karácsonyi műjégpálya kapcsán - is felemelte szavát a túlzott költségek miatt. Az MDF akkor sem a karácsonyi ünnepségek ellen, hanem az aránytalan és megmagyarázhatatlan költség ellen tiltakozott. Az elmúlt évhez képest azonban tovább romlott a helyzet, - ez alapján már vissza is sírhatnánk a műjégpályát – hiszen nem csökkentek, hanem nőttek a költségek, viszont a rendezvény forgalma jóval kisebb lett.
A fentiek okok miatt kérem Tisztelt Miniszter Urat, hogy haladéktalanul indítson vizsgálatot a rendezvényszervezés körülményeinek és a – véleményünk szerint – túlzott költségeknek a feltárására, valamint kérem, hogy a rendezvény megrendezésével kapcsolatos összes dokumentációt részemre megküldeni szíveskedjék. Meggyőződésem, hogy a Miniszterelnöki Hivatalnak és az Oktatási és Kulturális Minisztériumnak is érdeke, hogy ne lebegjen a korrupció gyanújának árnyéka sem az intézményük felett.

Budapest, 2007. december 28.


Várom megtisztelő válaszát, tisztelettel:


Almássy Kornél,
országgyűlési képviselő,
az MDF alelnöke
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását