2024. március 29. - Auguszta

30-ra emelkedett a házomlás áldozatainak száma

Pénteken újabb hat holttestet emeltek ki Alexandriában a hétfőn összedőlt ház romjai alól. Így harmincra emelkedett az áldozatok száma. A mentőalakulatok eddig 3 túlélőt találtak, akiket kórházban ápolnak. Szakértők szerint már kicsi annak az esélye, hogy
2007. december 28. péntek 18:25 - Hírextra
Egyiptom második legnagyobb városában hétfőn dőlt össze egy 12 emeletes ház. Az épületet engedély nélkül húzták föl. Ráadásul 1995-ben 2 emeletet építettek rá. A plusz szintek elbontását ugyan elrendelték, de a tulajdonos nem hajtotta azt végre. Adel Labib, Alexandria kormányzója a hét elején azt mondta, hogy a ház első emeletén munkások dolgoztak, felújítottak, amikor az épület az egyik oldalára dőlt és összerogyott. A kormányzó a két szomszédos ház lakóinak evakuálását is elrendelte, mert azok is megsérültek a balesetben.

Egyiptomban nem ritka, hogy összedől egy ház. A szerencsétlenséget legtöbbször az előírások be nem tartása, valamint a silány minőségű építőanyagok felhasználása okozza. Idén májusban Kairóban dőlt össze egy épület, tavaly októberben pedig egy négyemeletes ház Manszurában.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását