2024. május 2. - Zsigmond

Volt férfi, nincs férfi!

Mint lehetséges bűncselekmény helyszínét kerítették körül a rendőrök a San Franciscó-i állatkert nagyragadozók-részlegét, ahol egy szibériai tigris rejtélyes körülmények közt kiszabadulva halálra marcangolt karácsony napján egy fiatal férfit, két másikat
2007. december 27. csütörtök 10:51 - Hírextra

A hatóságok nem zárnak ki semmilyen lehetőséget, így azt sem, hogy valaki figyelmetlenségből vagy szándékosan hagyott nyitva egy kijáratot, amelyen át Tatiana, az agresszivitásáról ismert nősténytigris kiszabadulhatott a 5,5 méter magas kerítés és 6 méter széles árok övezte karámjából.
Az elszabadult, 135 kilós vadállat gyilkos vérengzést hajtott végre a zárás utáni percekben még az állatkert területén tartózkodó látogatók - huszonéves férfiak - körében, mielőtt a kiérkezett rendőrök több lövéssel leterítették.

A rendőrök bizonyítékokat és tanúvallomásokat gyűjtenek be, hogy megállapítsák, esetleg emberi gondatlanság, sőt netalán szándékosság vezetett a kaliforniai nagyvárost megrendítő keddi állatkerti tragédiához.

Az állatkert illetékesei váltig állítják, hogy a tigris nem szökhetett ki nyitott ajtón át, csakis a kerítésen átmászva vagy átugorva.

Egy volt cirkuszigazgató azonban lehetetlennek tartja, hogy egy tigris átjusson egy majd 6 méteres kerítésen és egy ugyanekkora árkon. Szerinte elképzelhető, hogy felelőtlen látogatók hergelték az állatot, esetleg még segítették is a szökésben például azzal, hogy egy deszkát támasztottak neki a kerítésnek.

Egy másik szakértő szerint azonban a tigris még segítséggel, nekifutásra sem ugorhatta át az 5,5 méteres kerítést vagy a hatméteres sáncot.
Tatiana pont egy évvel ezelőtt már súlyosan megsebesített egy állatgondozót egy nyilvános etetés alkalmával.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását