2024. április 29. - Péter

Már nem Jézus születését ünneplik

Egyre kevesebben vannak azok, akik úgy gondolják, a karácsony Krisztus születésének megünnepléséről szól. A magyar lakosság körében csupán minden tizedik embert tekint a szentestére keresztény szemmel - írja a Magyar Nemzet a Szonda Ipsos által végzett fe
2007. december 27. csütörtök 09:38 - Hírextra

A többség, azaz csaknen 60 százalék - főleg a nők, egyedül élők, elvált és özvegy emberek - szerint a szeretet ünnepeljük karácsonykor. A megkérdezettek negyede a család ünnepének tartja december 24-ét - a férfiak és a fiatalok körében gyakrabban jelenik meg ez a szemlélet.

A kutatás szerint a karácsony leginkábbb az idősek szemében maradt meg vallási ünnepnek: hatvan év felett minden ötödik ember Jézus születésével hozza összefüggésbe az szentestét és az azt követő napokat. Sok családnál az ünnap bizonyos része a vásárlással forrt össze. A magyar ember jószívűségéről árulkodik ugyanakkor, hogy a felmérés szerint egyre többen vannak, akik karácsonykor adakoznak a rászorulóknak - olvasható a lapban.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását