2024. május 2. - Zsigmond

Gyermek halt meg madárinfluenzában

Egy négy éves kisfiú lett Vietnámban a madárinfluenza ötödik halálos áldozata az idén - jelentette be a vietnámi egészségügyi minisztérium csütörtökön. A kisfiú a madárinfluenza H5N1-es, emberre is veszélyes vírusával fertőződött meg. Kiderült, hogy koráb
2007. december 27. csütörtök 09:00 - Hírextra
A kisfiút december közepén magas lázzal és tüdőgyulladással szállították kórházba. Később átszállították egy gyerekkórházba, ahol két nappal később meghalt. Az ázsiai országban 2003 óta 47-en vesztették életüket a madárinfluenza vírusa miatt. Az idei megbetegedések előtt legutóbb 2005 novemberében haltak meg Vietnámban a H5N1-es vírussal fertőzött emberek.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint világszerte eddig 211 ember halt meg a betegségben. Leginkább Indonéziát sújtja a kór, a második legrosszabb helyzetben Vietnám van.

A német hatóságok szerdán bejelentették, hogy ismét madárinfluenza-járvány tört ki Németországban is. Egy gazdaságban 15 fertőzött csirkét találtak, és rögtön meg is semmisítették őket.

Egyiptomban madárinfluenzában meghalt egy 25 éves fiatalasszony, az arab országban ő a 16. áldozata a H5N1-es vírusnak. Indonéziában szerdán a 94. halálesetet jelentették be.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását