2024. április 29. - Péter

Vadállállatok borzongató testközelből a szegedi vadasparkban

Az oroszlán karmaival egy fára erősített húst marcangol, csemegével töltött zsákot tép szét a rozsomák; a finom falatokat különböző módon közelítik meg és kebelezik be az állatok - hogy hogyan, kiderül a Szegedi Vadaspark Állatok Világnapi rendezvényein.
2008. október 2. csütörtök 12:20 - Hírextra
A hétvége háromnapos programja során mindenki saját szemével láthatja az állatok etetését, ugyanis szinte óránként más lakó asztalát figyelhetik meg az érdeklődők. Az oroszlán mellett például a bőgőmajom, a szurikáta, a selyemmajom és a hiéna is bemutatkozik - mondta Juhász Gőz Szilvia, a park zoopedagógusa csütörtökön az MTI-nek.

Pénteken az ovisoknak és a kisiskolásoknak szóló programokkal kezdődik az ünnep. Az előzetesen bejelentkezett csoportok az etetés mellett különleges állatokat is simogathatnak, illetve játékos feladatokat oldhatnak meg, valamint beszélgethetnek a gondozókkal az állatokról.

A simogatásra egyébként egész hétvégén lesz lehetőség, ahol a nyuszik és tengerimalacok mellett, kiderül, hogy a hidegvérűek is szeretik az emberi kezek érintését. A bátrak megismerkedhetnek a teknősökkel, a kígyókkal, a békákkal, sőt a sokakat megborzongató százlábúval és a bütykös csótánnyal is.

Egy kérdéssor segítségével ellenőrizhetik is megszerzett tudásukat a látogatók, amit a park ajándékcsomagokkal jutalmaz - árulta el a szakember.Vasárnap bővül a program, délelőtt a Nemzetközi Madármegfigyelő Nap alakalmából madárgyűrűzési bemutató lesz, 11 órakor pedig a Gyermekbábosok Országos Fesztiválján első díjat nyert Mókás Bocsok Bábcsoport 30 perces előadásával, a "Bábrevű"-vel várja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt a Természetvédelmi Oktatóközpontban. Délután kézműves foglalkozáson lehet csuhéból állatokat készíteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását