2024. április 29. - Péter

Putyin cédén is nyomul

Cselgáncsfogásokat mutat be Vlagyimir Putyin orosz államfő egy DVD-n, amely egy jövő év elején a boltokba kerülő dzsúdótankönyv melléklete lesz majd.
2007. december 23. vasárnap 16:10 - Hírextra
A feketeöves orosz elnök, az Európai Cselgáncs Szövetség tiszteletbeli elnöke a videón Jamasita Jaszuhiro olimpiai bajnokkal szerepel, akivel Tokióban ismerkedett meg, s akivel két évvel ezelőtt Szentpéterváron meg is mérkőzött.

Cselgáncsozni tanulunk Vlagyimir Putyinnal címmel idén augusztusban Dél-Koreában tízezer példányban megjelent Putyinnak egy volt trénerével 1998-ban írt könyve a sportág történetéről filozófiájáról, technikájáról és edzési módszereiről. A kötetet korábban már kiadták német, angol és japán nyelven is.

Putyin már elnökségének első négy évében afféle szupersztárrá lett: nem csupán az egymásba rakható Matrjoska-babák kedvelt alakja, hanem írtak már krimit is, amelynek pozitív hőse Putyin elnök volt, s megjelentek naptárak a legkülönbözőbb portréival. Arcképeit rendszeresen megfesti többek között Viktoria Tyimofejeva és Dmitrij Vrubel festőművész. Az utóbbi első két Putyin-képén az elnök cselgáncsruhában látható, s az egyik az Ideális szerető, a másik A cselgáncs zsenije címet viseli.

Egy techno-együttes az államfőről írt egy számot ajándékba Putyinnak, de nem tudta eljuttatni hozzá, mivel a Kreml portálja nem fogad hangfájlokat. Számos sláger is keletkezett róla.
Természetesen szerepel viccekben is, manapság róla szólnak a Stirlitz-történetek. Mivel az orosz viccekben a magyar Móricka megfelelője Vovocska - ez a Vlagyimir keresztnév becézése - amióta Putyint 2000-ben elnökké választották, az egyik ismert vicc így szól: a KGB szigorú utasítása: azonnali hatállyal politikai viccnek tekintendő minden Vovocska-történet.

Cseljabinszkban volt egy Putyin-kávéház, ahol a saslik - utalva Putyin káderpolitikájára - Hatalmi vertikálisként, a tejturmix Amikor Vovocska kisfiú volt elnevezéssel szerepelt az étlapon, s lehetett inni többek között Elnöki kvaszt (fekete kenyérből és cukorból erjesztett, enyhén szénsavas üdítőt). Krasznojarszkban pedig, ahol egyszer megebédelt, őrzik a székét és asztalát, de még teáscsészéjét is.

Óriási siker volt, amikor Putyint idén augusztusban horgászás közben meztelen felsőtesttel fényképezték le, a Komszomolszkaja Pravda című lap még a súlyzógyakorlatok leírását is közölte, amelyeknek Putyin izmait köszönheti.

Putyin jelen van az élet minden területén, de bízvást elmondható, hogy az orosz emberek többsége rokonszenvvel van iránta, és politikáját is támogatja, amint ez a december 2-i duma-választáson is beigazolódott: bizonyosan történt ugyan számos csalás, ahogyan sokan állítják, de az is bizonyos, hogy Putyin támogatottsága csalás nélkül is egyértelműen elsöprő lett volna.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását