2024. április 20. - Tivadar

Opera melegeknek

Egy panoptikum sejtelmes világában játszódik a világ első, teljesen és nyíltan a homoszexualitás témájának szentelt operája, a "Punkitititi álarca", amelyet a Római Operában mutattak be a héten.
2007. december 22. szombat 14:53 - Hírextra

A mozarti és prousti ihletésű opera fiatal olasz alkotók műve. Zenéjét Marco Taralli írta, a rendező a Rómában főleg Mozart-operák díszlet- és jelmeztervezőjeként, de divatdiktátorként is ismert Quirino Conti, aki Marco Ravasinivel együtt írta a darabot.

A cselekmény egy észak-európai város viaszmúzeumában játszódik a 20. század elején. A kétértelműségekkel teli miliőben úgy mozognak az alakok, mint szenvedélyek és titkok labirintusában, Punkitititi álarcának (Mozart halotti maszkjának) árnyékában.

A szövegkönyv az ANSA olasz hírügynökség szerint az "igazi", "férfias" férfiak közötti viszonyt tárgyalja a prousti útkeresés parázs légkörében, szenvedélyesen magasztalva a férfitestet, amely az egész cselekmény hajtóereje.

A mű zenéje a kötelező frusztrációk nélkül fejezi ki az érzékiséget - mondta a rendező, aki szerint a mű teljes nyíltsággal tárgyalja a hagyományos operák által csak érintőlegesen feldolgozott tabutémát.
A Római Opera társulatát Vittorio Parisi zeneigazgató dirigálja, a főbb szerepekben Paolo Coni, Donata D'Annunzio Lombardi, Marta Calcaterra, Rosa Ricciotti, Danilo Formagia hallható.

A "melegoperából" egyelőre öt előadást tűzött műsorára a római operaház, az utolsó vasárnap lesz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását