2024. április 23. - Béla

Elkezdődött az ünnepség

A díszegységek tisztelgésével és a himnuszok elhangzásával megkezdődött szombat délelőtt a schengeni övezet kibővítése alkalmából rendezett ünnepségsorozatot lezáró hegyeshalmi program, amelyen nemcsak magyar, osztrák és szlovák kormányzati vezetők veszne
2007. december 22. szombat 15:00 - Hírextra

A rendezvény keretében ünnepi köszöntők hangzanak el, majd tervek szerint Robert Fico szlovák miniszterelnökkel, Günther Platter osztrák belügyminiszterrel, José Sócratesszel, az Európai Unió elnökségét ellátó Portugália kormányfőjével és José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével közösen útjelző emlékoszlopot avat a helyszínen Gyurcsány Ferenc kormányfő.

Az Európai Parlament (EP) elnöksége Fazekas Szabolcs EP-képviselőt delegálta az ünnepségre.
Budai Bernadett kormányszóvivő heti sajtótájékoztatóján közölte, hogy a rendezvényre meghívták a rendszerváltás óta eltelt időszak minden miniszterelnökét és köztársasági elnökét. Előre jelezték, hogy más elfoglaltsága miatt távol marad Orbán Viktor, a Fidesz elnöke.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását