2024. május 10. - Ármin, Pálma

Lovat áldoztak?

A Fehérkereszt Állatvédő Liga arra gyanakszik, hogy lóáldozatot mutatott be az Árkádia Fényeinek Spirituális Egyháza pénteken, a felekezetnek a Kecskemét melletti Árkádia falu területén lévő magánbirtokán.
2007. december 22. szombat 15:49 - Hírextra

A Fehérkereszt Állatvédő Ligát a Mentsvár Alapítvány és Állatvédelmi Őrszolgálat értesítette arról, hogy az Árkádia Fényeinek Spirituális Egyház megvásárolt egy fekete mént és áldozatként akarja bemutatni pénteken délben. Az alapítvány vezetője nem kívánta megadni informátora nevét. Szabó Attila csak annyit mondott az MTI-nek, hogy e-mailen értesítették. Hozzátette: korábban nem hallott a felekezetről.

Az egyház honlapján (http://www.arkadiafenyei.hu/unnepekarkadiafalu.html) az áll, hogy az újjászülető fény ünnepségére készülnek december 21. és 24. között Árkádia faluban. "Hétszázhatvan esztendő óta először áldozunk újra a magyarok istenének, a legnemesebb szent áldozattal. Ezáltal kívánjuk megfordítani sorsát népünknek és elvetni a felébredés magvát" - olvasható a weboldalon. A "tradicionális szertartásra" ugyanitt jelentkezni is lehetett, a felekezet vezetőjének neve, elérhetősége is szerepel a "Sámán ünnep" tájékoztatóján.

A Fehérkereszt Állatvédő Liga - miután értesült a tervről - bejelentést tett a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon. A liga segítségére sietett az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi főosztálya és Pallós László, országos állatvédelmi felügyelő is.

A péntek délben a helyszínre érkező hatósági szervek bementek az egyház területére, de nem tapasztaltak rendellenességet. A lovat már hajnalban letaglózták, ami kábításnak minősül és az európai uniós szabványoknak megfelelően úgynevezett házivágást végeztek. Délben már a feldarabolt húst láthatták a szervek. Az egyház tagjai azt állították: házi lakomát rendeztek - mondta az MTI-nek Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátora.

A rendőrség hivatalból a helyszínen látottakkal foglalkozhat, azzal nem, hogy az egyház honlapján Sámán-ünnepként és egy hétszázhatvan éves tradíció felelevenítéseként áldozat bemutatásaként hirdette meg az eseményt.

"Úgy véljük nonszensz, hogy az európai uniós szabványok mögé bújva állatáldozatot lehet bemutatni ma Magyarországon" - fogalmazott Szilágyi István.

Az MTI a felekezet vezetőjét nem tudta elérni a honlapon megadott mobilszámon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását