2024. április 26. - Ervin

Elárverezik az életmentő motort

A Heim Pál Gyermekkórház javára árverezi el motorját az a mentős, aki társával együtt még múlt pénteken a jármű segítségével mentette meg egy kislány életét Budapesten. Mindketten ugyanis szolgálaton kívül voltak, és a motorral indultak el a kislányt újra
2007. december 22. szombat 18:20 - Hírextra
Siklósi Gábor a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy már nehezen tudta fizetni, ezért a motort már mindenképp el akarta adni. Múlt pénteken azonban nagy segítséget nyújtott azzal, hogy a leállt szívű kislányhoz odaérhettek. Most pedig talán újra tudnak a motornak köszönhetően segíteni. A járművet ugyanis elárverezik, a pénzt pedig a Heim Pál Gyermekkórháznak adják.

A történtek után egyébként az Erste Leasing tehermentesítette a járművet, és számos felajánlás is érkezett. Volt olyan vállalkozó, aki egy teljes motoros ruha garnitúrát ajánlott fel, más pedig egy GPS-készüléket. A Buda Motor ezen felül felajánlotta azt, hogy egy évig ingyen szervizeli a járművet. Így az is jól jár, aki megveszi - fogalmazott Siklósi Gábor.

A licit a www.vatera.hu oldalon zajlik, reggel már másfélmillió forinton állt. Az árverezés egészen december 22-én éjfélig tart, a pénzt pedig december 24-én este szeretnék a gyermekkórház fája alá tenni - mondta Siklósi Gábor. Hangsúlyozta: így szeretnének a 7000 mentődolgozó nevében segíteni a bajbajutott gyerekeknek.

A kétéves kislány múlt pénteken este, fürdetés közben lett rosszul Budán. A legközelebbi, Alkotás úti mentőállomáson éppen nem volt szabad kocsi, így a mentős diszpécser Pestről indított autókat. Közben telefonált a közeli mentőállomásra is, ahol éppen volt két szolgálaton kívüli mentős: egyikük már befejezte aznapra a munkát, társa pedig még nem állt szolgálatba. Siklósi Gábor korábban elmondta: amint meghallották, mi történt, egyből felültek a motorjára, és elindultak mindenféle felszerelés nélkül a kislányhoz. Megkezdték az újraélesztést, ami sikerült is, mire megérkezett az első rohamkocsi a helyszínre.
A kislányt a Heim Pál Gyermekkórházba vitték. Az intézményben szerdán próbálták meg levenni a gépekről, akkor azonban önállóan még nem tudott lélegezni. Az orvosok hamarosan ismét megpróbálják.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását